NA DANAŠNJI DAN

Indija postala 6. nuklearna sila

Arms Control Association
17.05.2017.
u 18:07

SAD je odmah blokirao pomoć Indiji te nametnuo sankcije.

Ujutro 18. svibnja 1974. godine, u pustinju Pokharan zatreslo se tlo nakon što je Indija po prvi puta testirala atomsku bombu, piše India Today.

Tako je Indija postala 6. nuklearna sila nakon SAD-a, Sovjetskog Saveza, Britanije, Francuske i Kine. SAD je odmah osudio testiranje te objavio kako se time krši Nuklearni ugovor iz 1968. godine te se ponovno povećava utrka u naoružanju. SAD je odmah blokirao pomoć Indiji te nametnuo sankcije.

"Dajte mi jednu godinu da izgradim novu zemlju", izjavio je socijalist Jayaprakash Narain kada je pozvao narod na totalnu revoluciju koja bi se borila protiv Indire Gandhi i vladajućeg Kongresa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije