IZLOŽBE I DOGAĐAJI

Izložba - "Prvi svjetski rat"

WW1
Foto: zagrebačka Knjižnica Staglišće
1/2
18.06.2014.
u 11:59

Posebnost izložbe je časopis Dom i sviet iz 1914. godine u izdanju knjižare Stj. Kugli, koji je fotografijama popratio trenutke neposredno i nakon atentata koji je bio iskra rata do tada nevidjenog za čovječanstvo

Vrijedni djelatnici zagrebačke Knjižnice Staglišće pripremili su izložbu "Prvi svjetski rat" koja se održava od 16. do 30. lipnja povodom obilježavanja 100 godišnjice atentata na prijestolonasljednika nadvojvodu Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju te početka Prvog svjetskog rata. Izložbom iz fundusa knjižnice te privatne zbirke knjiga predstavljena su književna i stručna djela koja govore o tim tragičnim dogadjanjima. Posebnost izložbe je časopis Dom i sviet iz 1914. godine u izdanju knjižare Stj. Kugli, koji je fotografijama popratio trenutke neposredno i nakon atentata koji je bio iskra rata do tada nevidjenog za čovječanstvo. Časopis je izlazio u 24 primjerka godišnje te je fotografijama i ilustracijama pratio zbivanja na austrougarskim i svjetskim bojišnicama. Izložba je mala ali hvalevrijedan doprinos obilježavanju tih povijesnih dogadjaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije