Naslovnica

Kina će pratiti svaki pokret američkog novog razarača USS Zumwalta

Odgovor je stigao nakon izvještaja u kojem piše da je zapovjednik Američkog pacifičkog zapovjedništva Harry B. Harris ml. ponudio slanje najnovijeg razarača Američke mornarice USS Zumwalta na otok Jeju, koji je u vlasništvu Republike Koreje.
08. veljače 2017. u 17:46 6 komentara 5120 prikaza
Rat
Foto: Wikimedia CC

"Kineska strana će promatrati svako djelovanje određenih snaga koje mogu utjecati na regionalni mir, sigurnost i stabilnost", izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Lu Kang na konferenciji za novinare u utorak, piše People.

Njegov je odgovor stigao nakon izvještaja u kojem piše da je zapovjednik Američkog pacifičkog zapovjedništva Harry B. Harris ml. ponudio slanje najnovijeg razarača Američke mornarice USS Zumwalta na otok Jeju, koji je u vlasništvu Republike Koreje. Analitičari tvrde kako je cilj navedene moguće operacije sprečavanje prolaska kineskih brodova prema Tihom oceanu. Glasnogovornik korejskog ministarstva obrane također je izjavio kako će Seoul prvo razmisliti o odgovoru ako to američka strana službeno zatraži.

"Vjerujemo da bi vojna suradnja između ključnih zemalja u regiji trebala voditi prema regionalnom miru, stabilnosti, a ne obrnuto. Sigurno ćemo reći ne ovakvom razvoju događaja ako posljedice dogovora ugrožavaju kinesku sigurnost", dodao je Lu.

>>Kina poslala ratne brodove prema otočju Senkaku u Istočno kineskom moru

>>Kina će prodavati nove rakete "AR-2" u inozemstvo

 • Avatar Abcd....
  Abcd....:

  Nece im biti tesko pratiti posto to smece je stalno u kvaru, od porinuca.

 • Avatar intimus500
  intimus500:

  a što ću raditi kad ugrade predviđeno naoružanje ... svaki razarač će imati jednog kineskog izaslanika/promatrača :)

 • Avatar nemam-pojm@
  nemam-pojm@:

  pratu ga, kako bi ga mogli oteglit.