Naslovnica

Kompjutorski virus poharao flotu američkih dronova!

Još pokušavaju otkriti radi li se o 'keyloggeru' koji je mogao biti namjerno ili slučajno ubačen u sustav ili se radi o 'malwareu' koji je sam pronašao put prema sustavu.
09. listopada 2017. u 09:35 0 komentara 1094 prikaza
Foto: military.defense.gov

Kompjutorski je virus poharao američku flotu dronova, piše Wired.com citirajući tri izvora kojima je poznato o čemu se radi.

Vojni Host Based Security System otkrio je virus prije dva tjedna, međutim virus navodno nije utjecao na navigaciju pilota na zadatcima ili na curenje povjerljivih informacija, prenosi TheHill.

Specijalisti za mrežnu sigurnost izjavili su za Wired da se virus stalno vraća na kompjutore u zračnoj bazi Creech u Nevadi iako ga osoblje opetovano pokušava uništiti.

"Mi ga obrišemo, a on se vraća opet nazad", izjavila je osoba koja trenutno radi na otklanjanju problema te dodala da svi zajedno misle da je virus benigan ali ipak još nisu sigurni.

Još pokušavaju otkriti radi li se o 'keyloggeru' koji je mogao biti namjerno ili slučajno ubačen u sustav ili se radi o 'malwareu' koji je sam pronašao put prema sustavu. Navedeni su specijalisti utvrdili kako je virus inficirao i tajne i dostupne sustave u zračnoj bazi Creech.

Ako je ovo 'keylogger' virus, tajni podatci su tada mogli biti pohranjeni te prebačeni vanjskoj osobi koja je povezana s virusom, stoji u reportaži.

Potpukovnik Tadd Sholtis, glasnogovornik zapovjedništva Zračnih snaga odbio je komentirati zbog sigurnosti.

AKTUALNO Putin šalje brodovlje i podmornice prema Tihom oceanu UVODNIK NOVOG BROJA Kako njemački povjesničar vidi ustaše i NDH
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.