Naslovnica

Amerikanci i saveznici izvršili 28 zračnih napada u Siriji i Iraku

Napadi su izvršeni i na Al Asad, Al Huwayjah, Bayji, Faludžu, Ramadi, Sinjar and Tal Afar.
21. travnja 2015. u 19:35 4 komentara 664 prikaza
Reuters
Foto: REUTERS/Hosam Katan

Saveznici pod vodstvom SAD-a izvršili su zračne napade na militante Islamske Države u Siriji. Od ponedjeljka izvršeno je ukupno 22 napada protiv grupe militanata u Iraku, izjavila je američka vojska.

Napadi u Siriji usmjereni su na Al Hasakah i Kobani, izjavila je vojska. Pogodili su različite točke otpora militanata, njihova vozila i borbene položaje. U Iraku su koalicijske snage izvršile napad na područje oko Mosula te je pritom pogođena tvornica kako bi oslabili proizvodnju oružja, prenosi REUTERS. Napadi su izvršeni i na Al Asad,  Al Huwayjah, Bayji, Faludžu, Ramadi, Sinjar and Tal Afar.

>>Amerikanci usporavaju povlačenje svojih snaga iz Afganistana

>>NATO bi trebao biti agresivniji u konfliktu s Rusijom

  • Avatar Jaguar_Paw
    Jaguar_Paw:

    Neće, ti zračni udari su predstava za javnost, jer je cijeli svijet postao svjestan što se događa tamo. Na dnevnoj bazi, ti teroristi imaju vojnu, financijsku i logističku potporu, zemlje koje su javno objavile rat islamskoj državi, ni danas nisu ... prikaži još! zatvorile svoje granice, turska, jordan, izrael, prema tome, dok god postojeći teroristi unutar zemlje, sirije ili iraka, imaju redoviti priljev novih snaga i skupe opreme, ne znam kako može 20ak zračnih udara bilo što promjeniti?!

  • t12matija:

    bombardiraj dok ne ostane spaljena zemlja