Naslovnica

Marinci odbili teški napad kod Da Nanga

Potragom za mrtvima otkrivena je skicirana mapa položaja američkih marinaca koja je napravljena na tijelu 13-godišnjeg vijetnamskog dečka
30. listopada 2017. u 18:14 0 komentara 2131 prikaza
Foto: Wikimedia CC

Nekoliko kilometara od Da Nanga, američki marinci odbili su teški napad od strane Viet Conga te ubili 56 gerilaca, piše History.

Potragom za mrtvima otkrivena je skicirana mapa položaja američkih marinaca koja je napravljena na tijelu 13-godišnjeg vijetnamskog dečka koji je nedugo prije prodavao pića marincima. Incident je pokazao pravu prirodu rata u kojem bi i nevino dijete moglo biti neprijatelj. Postojalo je puno različitih instanci gdje su civili Južnog Vijetnama radili blizu ili u američkim bazama.

Također na današnji dan: dva su američka aviona slučajno izbacila bombe na južnovijetnamsko selo te je poginulo 48 civila i ranjeno još 55.

U New Yorku su vojni veterani poveli mimohod u podršku vladine politike u Vijetnamu. Pod vodstvom pet vojnika nagrađenih Medaljom časti, 25.000 ljudi je marširalo u znak potpore američkoj akciji u Vijetnamu.

AKTUALNO Putin šalje brodovlje i podmornice prema Tihom oceanu UVODNIK NOVOG BROJA Kako njemački povjesničar vidi ustaše i NDH
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.