NA DANAŠNJI DAN

Marinci odbili teški napad kod Da Nanga

Wikimedia CC
30.10.2017.
u 18:14

Potragom za mrtvima otkrivena je skicirana mapa položaja američkih marinaca koja je napravljena na tijelu 13-godišnjeg vijetnamskog dečka

Nekoliko kilometara od Da Nanga, američki marinci odbili su teški napad od strane Viet Conga te ubili 56 gerilaca, piše History.

Potragom za mrtvima otkrivena je skicirana mapa položaja američkih marinaca koja je napravljena na tijelu 13-godišnjeg vijetnamskog dečka koji je nedugo prije prodavao pića marincima. Incident je pokazao pravu prirodu rata u kojem bi i nevino dijete moglo biti neprijatelj. Postojalo je puno različitih instanci gdje su civili Južnog Vijetnama radili blizu ili u američkim bazama.

Također na današnji dan: dva su američka aviona slučajno izbacila bombe na južnovijetnamsko selo te je poginulo 48 civila i ranjeno još 55.

U New Yorku su vojni veterani poveli mimohod u podršku vladine politike u Vijetnamu. Pod vodstvom pet vojnika nagrađenih Medaljom časti, 25.000 ljudi je marširalo u znak potpore američkoj akciji u Vijetnamu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije