AKTUALNO

Mattis: "Trump potpuno podržava NATO savez"

Mattis
Foto: Wikimedia CC
17.02.2017.
u 19:44

Mattis, koji je držao govor na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu također je izjavio da članak 5. ugovora NATO saveza kojim sve članice saveza moraju doći u pomoć napadnutoj zemlji, ostaje glavna obveza Sjedinjenih Američkih Država.

"Unatoč europskoj zabrinutosti o američkoj potpori NATO savezu, američki predsjednik Donald Trump potpuno podržava savez", izjavio je danas tajnik američkog Ministarstva obrane, piše DefenseNews.

Mattis, koji je održao govor na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu također je izjavio da članak 5. ugovora NATO saveza kojim sve članice saveza moraju doći u pomoć napadnutoj zemlji, ostaje glavna obveza Sjedinjenih Američkih Država.

Protekla tri dana, Mattis je bio na sastancima u Europi; započeo je s konferencijom ministara obrane NATO saveza, sastankom koalicije koja se bori protiv tzv. Islamske države te je danas završio u Münchenu. Na svim sastancima poruka je bila jasna, Sjedinjene Američke Države ostaju privržene savezu, iako Trumpova administracija zahtjeva zemlje saveznice da pojačaju svoju potrošnju za obranu, tj. povećaju svoj proračun za obranu.

>>Može li njemačka vojska obraniti Europu?

>>Pogledajte najsmrtonosnije robote američke vojske!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije