Naslovnica

Nisu zaboravljeni - Jozo Vuleta

Bio je tih i miran obiteljski čovjek koji je u slobodno vrijeme gledao filmove i slušao rock-glazbu. Iz hobija je crtao, najčešće portrete poznatih osoba i prijatelja.
23. travnja 2018. u 13:21 0 komentara 1419 prikaza
Foto: Udruga ratnih veterana 204. Vukovarske brigade Vukovar

Kada je slogan „Vodimo ljubav, a ne rat“, po riječima članova njegove obitelji, životni moto jednoga čovjeka, teško je i zamisliti kako će upravo rat i stravična smrt u ratu biti njegov završetak.

Jozo Vuleta, najstarije dijete Mare Vulete rođ. Marijanović i Fabijana Vulete, rođen je 9. veljače 1959. godine u Šušnju, Općina Zenica, u Bosni i Hercegovini. Djetinjstvo je uz roditelje i mlađega brata Petra te sestre Katu i Vesnu proveo u Vojvodini, u selu Bingula kod Šida, a u obližnjem selu Erdeviku pohađao je osnovnu školu. Srednju školu, smjer obućarski tehničar, upisao je u Borovu naselju, u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje „Edvard Kardelj“, danas Tehnička škola „Nikole Tesle“. 

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. travnja 2018.

IZ NOVOG BROJA Branitelji Vukovara - Nisu zaboravljeni UVODNIK NOVOG BROJA "Galeb" nije samo Titova ostavština, povijest ima i prije 1945. SVJEDOČANSTVA Srbijanski Gulag - 271 dan u Srijemskoj Mitrovici i Nišu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.