Naslovnica

NOVI BRITANSKI NOSAČ AVIONA - opremljen modernim američkim mlažnjacima F-35B

Iako se u Londonu polako počinje primjenjivati 'Brexit', Washington i dalje želi održavati dobre vojnopolitičke odnose sa svojim britanskim partnerima.
09. rujna 2016. u 00:35 2 komentara 3413 prikaza
F-35
Foto: Wikimedia CC

Iako je Ujedinjeno Kraljevstvo odlučilo izaći iz Europske Unije, London će sigurno ostati ključni saveznik SAD-a sljedećih nekoliko desetaka godina, piše NationalInterest.

Iako se u Londonu polako počinje primjenjivati 'Brexit', Washington i dalje želi održavati dobre vojnopolitičke odnose sa svojim britanskim partnerima. Činjenica da će SAD postaviti najmodernije mlažnjake Lockheed Martin F-35B na nove nosače aviona klase Queen Elizabeth govori da vjerojatno najbliži saveznici na svijetu i dalje održavaju dobre odnose. SAD će možda dopustiti i britanskim avionima F-35B da budu postavljeni na američkim nosačima aviona. "Danas mogu izraziti dobrodošlicu američkim avionima na naše nosače klase Queen Elizabeth te njihovo prvo isplovljavanje 2021. godine", izjavio je 7. rujna britanski tajnik Ministarstva obrane Michael Fallon tijekom zajedničke konferencije za medije s američkim tajnikom Ministarstva obrane Ashtonom Carterom. "U budućnosti očekujemo i da naši mlažnjaci budu postavljeni na američkim nosačima", dodao je Fallon.

"U vremenu izazova i promjena, naše zemlje će ostati zajedno", izjavio je Carter 7. rujna u svom govoru na Oxfordu.

>>Britanski tenk A15 Crusader Mk I

>>Rusija ima jaču vojsku od Velike Britanije!

  • Avatar nemam-pojm@
    nemam-pojm@:

    Do izgradnje nosača, 35-tica postat nerentabilan, pa će ga zamjenit bespilotne letjelice i dronovi.

  • Avatar Abcd....
    Abcd....:

    Sve ok, samo sto ce Britaniji takvo smece od zrakoplova kojima cak i kisa smeta i pod tim uvjetima su neupotrebljivi? Americko smece kojima su i nasi MiG-ovi iz 60-tih konkurencija hehe.