Naslovnica

O našim kraljevima za osnovnoškolce

Nova slikovnica koja na pristupačan način djeci prikazuje vrijeme Hrvatskog Kraljevstva
27. travnja 2022. u 08:28 0 komentara 63 prikaza
Foto: Despot-Infinitus

Priča o hrvatskim kraljevima vraća nas u vrijeme Hrvatskoga Kraljevstva i vladavine kraljeva hrvatske krvi.

NOVA KNJIGA Željezni kancelar i miroljubiva vanjska politika

Vrijeme je to velikih vladara i ratnika na kojem počivaju temelji hrvatske države, ali i vrijeme o kojem znamo jako malo. Tijekom povijesti ispreplele su se legende i stvarnost, a romantičarski pogled na tu daleku i slavnu prošlost ostao je duboko ukorijenjen u svim zaljubljenicima u hrvatsku povijest. U našem znanju o vremenu vladavine hrvatskih kraljeva postoji više praznina no utemeljenih povijesnih činjenica. Povijest još nije dala svoj konačan sud ni o tome da su svi ovdje opisani kraljevi doista i vladali. Puno je tu još neodgovorenih pitanja, puno praznina koje treba popuniti i puno tajni koje tek trebaju biti otkrivene.

Možda se upravo u tebi, dragi čitatelju, krije budući povjesničar koji će uspjeti doći do novih spoznaja i rasvijetliti brojne nepoznanice ove daleke i slavne povijesti hrvatske države i njezinih vladara. Ovu slikovnicu za osnovnoškolce osmislio je grafički dizajner Dražen Štebih, a tekstove je sastavio povjesničar Danijel Tatić. Uz slikovnicu je posebno izašla i bojanka na istu temu za najmlađe. Sve u nakladi Despot infinitusa.

 | Autor : Despot-Infinitus Foto: Despot-Infinitus

 | Autor : Despot Infinitus Foto: Despot Infinitus

NOVA KNJIGA Priča o čovjeku koji je golicao maštu NOVA KNJIGA Stepinčevi zapisi iz predratnog i ratnog doba NOVA KNJIGA Popuna praznine u domaćoj znanosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.