IZ NOVOG BROJA

"Oko njega je uvijek bilo veselo i uvijek puno lijepih djevojaka"

Udruga ratnih veterana 204. Vukovarske brigade Vukovar
19.11.2018.
u 09:39

U organizaciju obrane Vukovara Domagoj Čović - Đila uključio se od samoga početka, kada su ratni sukobi tek bili u naznakama, a potom je aktivno sudjelovao u nabavi sanitetske i sve druge opreme i naoružanja neophodnih ZNG-u i drugim vojnim jedinicama na vukovarskom području.

Svaki grad pamti svoje dečke s korza ili „asfalta“, one koji su na neki način obilježili svoju generaciju, dečke o kojima se prepričavaju ili ispredaju priče i različite zgode i doživljaji. Jedan od takvih prijeratnih vukovarskih momaka svakako je Domagoj Čović, prijateljima i poznanicima poznatiji pod nadimkom Đila.

Domagoj Čović-Đila rođen je 10. svibnja 1964. u Osijeku kao prvi od dvojice sinova Helene rođ. Papić i Andrije Čovića. Helenu, učiteljicu razredne nastave i Andriju, diplomiranoga veterinara, posao je prvo doveo u Čakovec, potom u Vukovar, gdje se Andrija zaposlio u veterinarskoj stanici, a Helena u školi „Boško Buha“ u Vukovaru, te nakon toga kao nastavnica u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Borovu naselju, danas Osnovna škola Siniše Glavaševića.

Njihov stariji sin Domagoj pohađao je nekadašnju Osnovnu školu „Ivo Lola Ribar“, danas Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, a srednju trgovačku školu završio je u rodnome Osijeku. Po završetku srednjoškolskoga obrazovanja Domagoj se zaposlio kao trgovac u prodavaonici namještaja „Lav“, a prije rata otvorio je vlastiti obrt te se bavio ugostiteljstvom. Ipak, ono što je obilježilo mladost Domagoja Čovića i po čemu ga najviše ljudi pamti je nogomet. Domagoj je bio vrstan nogometaš, poznati „centrafor“ NK-a „Sloga“ iz Vukovara, a neko je vrijeme igrao i za nekadašnji NK „Sremac“ iz Bogdanovaca.

Sportski restoran na stadionu HNK-a Vukovar 1991., bivši stadion NK-a „Sloga“, danas nosi upravo njegovo ime – „Domagoj“. Bliski prijatelji Domagoja Čovića prisjetit će se svoga Đile s pregršt emocija, pomiješane tuge, sjete, ali i smijeha: „Oko njega je uvijek bilo veselo i uvijek puno lijepih djevojaka koje su ga voljele. Takav je bio Đila, društven, zabavan, s njim nikada nije bilo dosadno.“ U organizaciju obrane Vukovara Domagoj Čović uključio se od samoga početka, kada su ratni sukobi tek bili u naznakama, a potom je aktivno sudjelovao u nabavi sanitetske i sve druge opreme i naoružanja neophodnih ZNG-u i drugim vojnim jedinicama koje su djelovale na području Općine Vukovar.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. studenog 2018. 


 

Komentara 1

JA
JanetGuy
11:24 19.11.2018.

Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije