AKTUALNO

Prvi put od Jomkipurskog rata Sirija traži vojnu pričuvu

Alep
Foto: REUTERS / Omar Sanadiki
19.12.2016.
u 17:43

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad objavio je nacionalni proglas kojim se poziva vojna pričuva prvi put još od Jomkipurskog rata

Vojna pričuva će vjerojatno biti poslana u istočni Alep koji su nedavno okupirale vladine snage, piše JPost.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad objavio je nacionalni proglas kojim se poziva vojna pričuva prvi put još od Jomkipurskog rata, objavila je danas iranska novinska agencija Al-Alam. U članku je navedeno kako će se pričuva poslati u istočni Alep, mjesto razaranja i rušenja.

Nikad se neće znati koliko je ljudi poginulo u gradu. Poginulo je na desetke tisuća, mali broj u odnosu na 11 milijuna sirijskih izbjeglica te više od 600.000 poginulih i ranjenih. Većina medija optužuje sirijsku vladu i Rusiju za ratne zločine i uništavanje bolnica. Oko 20.000 ljudi evakuirano je iz ruševina.

Broj vojnika koji su pozvani je sličan broju iz 1973. godine, piše u članku. U Jomkipurskom ratu Sirija je izgubila oko 3000 vojnika kada je Izrael odbio sve napade na Golanskoj visoravni.

>>Rusi ne stoje iza zračnog napada na turske vojnike

>>Moskva isporučila Siriji raketni sustav protuzračne obrane S-300

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar petrovic.petar
petrovic.petar
22:48 19.12.2016.

Koji ste vi u VL jadnici, pazi koji su okupirale vladine snage. Pa gdje je Alep u Mogadisu da su ga okupirali.

DU
Deleted user
20:24 19.12.2016.

Vojna pričuva će vjerojatno biti poslana u istočni Alep koji su nedavno okupirale vladine snage...znaci po ovome I "vladine" snage su okupirale Knin, Vukovar, Pakrac....

Avatar Idler 3
Idler 3
22:36 19.12.2016.

Ne razmem kaj je čekal tolko dugo? Od kad ovaj sukob traje....i sad ih poziva ?! Fakat malko zbunjujuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije