AKTUALNO

Poljska šalje 46.000 vojnika na granicu s Rusijom!

Poljske snage
Foto: Wikimedia
27.01.2016.
u 17:20

Prve postrojbe poljskih snaga novoosnovane nacionalne garde služit će blizu ruske enklave Kalinjingrad od početka ove godine.

Poljska će poslati 46.000 vojnika kako bi osnažila svoje granične postrojbe u strahu od ruske ekspanzije u istočnoj Europi, piše Express.

Prve postrojbe poljskih snaga novoosnovane nacionalne garde služit će blizu ruske enklave Kalinjingrad od početka ove godine. Poljski službenici ministarstva obrane potvrdili su da će tri brigade poslati na sjeveroistok zemlje do kraja 2016. Strah od ruske ekspanzije raste od aneksije Krima 2014.

Povezanost Moskve u sirijskom građanskom ratu također potvrđuje da se moskovski Kremlj želi miješati u stranim sukobima kako bi "progurao" svoje interese. Poljski ministar obrane Antoni Macierewicz izjavio je: "Mi već imamo 'zeleno svijetlo' te smo započeli s ustrojem teritorijalne obrane koja će biti važan dio poljskih oružanih snaga." Prema pisanju Telegrapha, ministar je izjavio da je nova postrojba poljski glavni cilj te se trenutačno troši 60 milijuna funti na ustroj. Bartol Misiewicz, glasnogovornik ministarstva obrane, izjavio je da će tri brigade biti spremne 2016. Poljska je podigla svoje troškove za vojsku zadnjih godina, a prošle je godine porast iznosio 18 posto. Zemlja je potrošila 8.6 milijardi eura 2015. u odnosu na 7.3 milijarde eura 2014. godine.

>>Poljska će graditi promatračnice na granici s ruskom enklavom Kalinjingrad

Komentara 41

DU
Deleted user
21:00 27.01.2016.

Super sada će zapad Poljskoj prodati još oružja, pa će Poljska opet biti iskorištena od strane zapada. A u međuvremenu izbjeglice će okupirati Europu. Tada će Rusija samo poslati oružje tim izbjeglicama, onda će Rus sjesti u fotelju uzeti će si kokice i gledati kako Europa nestaje. Zvuči vam nevjerojatno ovo što sam rekao? Ako vjerujete ovom članku, zašto je onda ovo što sam ja rekao nevjerojatno.

Avatar stef99
stef99
21:50 27.01.2016.

Ovi gluhpi poljaci sasvim su se uvukli u amerpakšu, i rade što im kvarni ahmeri narede, zaboravljajući da čačkati rusku mečku nije dobro, pametni uče iz povijesti, ali polske dalebu ne, .....

DU
Deleted user
22:03 27.01.2016.

Zaboravili su Poljaci kako je ih je zapad izdao pred početak drugog svjetskog rat. Poljska iako je imala vojsku i naoružanje bila je uništena dok je zapad samo gledao. Danas Poljska opet radi isto na nagovor zapada bocka medvjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije