PRVI SVJETSKI RAT

Prvi njemački napad na Britaniju

Rat
Wikimedia CC
19.01.2017.
u 14:21

Cepelin, veliki zračni brod, razvio je njemački inovator Ferdinand Graf Von Zeppelin 1900. godine.

Tijekom Prvoga svjetskog rata, Britanija je pretrpjela prve žrtve nakon zračnog napada kada su dva njemačka cepelina izbacila bombe na mjesta Great Yarmouth te King's Lynn na istočnoj obali Engleske, piše History.

Cepelin, veliki zračni brod, razvio je njemački inovator Ferdinand Graf Von Zeppelin 1900. godine. Iako je jedan francuski inovator razvio veliki zračni brod nekoliko desetljeća ranije, ovaj je bio itekako veći. Međutim, u ovom slučaju izgradnje cepelina, zbog svoje veličine bio je jako slab na eksplozije jer je bio u zraku zahvaljujući vrlo zapaljivom vodiku umjesto helija.

U siječnju 1915. godine, Njemačka je poslala tri cepelina, L3, L4 i L6 u dvodnevni zadatak napada na Britaniju. L6 se ubrzo vratio zbog tehničkih problema dok su druga dva zračna borda izbacila bombe na engleske obalne gradove.

>>Pogledajte fotografije s groblja hrvatskih vojnika koji su ratovali u Prvome svjetskom ratu

>>Motivacija vojnika predstavljala je 80 posto uspjeha u ratu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije