Naslovnica

Putin šalje 20 000 vojnika u Ukrajinu!

Borba između proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga odnijela je dosad 9 000 života. Petro Porošenko izjavio je da Rusija bombardira Siriju kako bi prebacila pozornost s Ukrajine na Bliski istok.
12. prosinca 2015. u 16:47 46 komentara 15016 prikaza
Ukrajina
Foto: Wikimedia
Pogledajte galeriju 1/2

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je dodatnih 20 000 vojnika u Ukrajinu kako bi se konačno završila kriza, piše Express.

Novo povećanje ruskih postrojbi u ukrajinskom području dovelo je do sveukupno 70 000 vojnika na tlu. Postrojbe su smještene na istoku zemlje. Borba između proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga odnijela je dosad 9 000 života. Petro Porošenko izjavio je da Rusija bombardira Siriju kako bi prebacila pozornost s Ukrajine na Bliski istok. U međuvremenu je američki potpredsjednik Joe Biden upozorio Rusiju da će se "zapadni pritisak" samo povećavati ako Rusija nastavi izvršavati svoju agresiju prema Ukrajini.

Ukrajina | Autor : REUTERS / Alexander Ermochenko Foto: REUTERS / Alexander Ermochenko

Tijekom posjeta Kijevu, izjavio je: "Ako se nastavi ova agresija na Ukrajinu, sankcije će se samo povećavati". Rusija je pripojila Krim 2014. godine te je optužena da šalje svoju vojsku kako bi pomogla proruskim pobunjenicima.

Glasnogovornik Europske Unije izjavio je da se planiraju produžiti sankcije Rusiji prije zadnjeg ovogodišnjeg sastanka članica EU koji bi se trebao održati 17. i 18. prosinca.

>>Turska će zadržati postrojbe u Iraku unatoč prijetnjama Bagdada

>>Putin prijeti nuklearnim oružjem Islamskoj državi!

 • Avatar Eric Burdon
  Eric Burdon:

  Na pocetku ukraiske krize sam rekao da ce Ukrainci plakati duuugo. Hebe se Amerima za njih, nemaju nikakve vrijednosti bez Krimeje, a ostalo ce se tako i onako raspasti.

 • Avatar Pinokio
  Pinokio:

  Zasto je Asad agresor a Poroshenko nije?

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Ma kakvi, idu on i Lavrov sami, njih dvojica ce krenuti u ofanzivu, Putin prema sjeveru na Kijev, dok ce Lavrov preplivati Crno More i napraviti desant na Istambul.