AKTUALNO

Rusija će postaviti diviziju svojih vojnika na samo 80 km od SAD-a

Rusija
Foto: http://mouqawamahmusic.net/
1/2
02.09.2016.
u 10:57

Japan i Rusija već dugo vremena imaju spor oko Kurilskog otočja gdje Rusija želi postaviti raketne sustave protuzračne obrane.

Nedavno je ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio da će divizija biti postavljana u Čukotki, ruskom autonomnom dijelu, na manje od 80 kilometara udaljenosti od Aljaske, piše Business Insider.

"Postoje planovi da se ustroji divizija obalne straže 2018. godine", izjavio je Šojgu. Šojgu je izjavio da se vojnici šalju kako bi se osigurala kontrola zatvorenih mora Kurilskog otočja te Beringovog prolaza; osiguravanje puteva Pacifičke flote na Dalekom istoku te području Sjevernog mora te poboljšavanje borbene spremnosti pomorskih strateških nuklearnih snaga.

Foto: Google Maps

Japan i Rusija već dugo vremena imaju spor oko Kurilskog otočja gdje Rusija želi postaviti raketne sustave protuzračne obrane.

Beringov prolaz je tjesnac koji odvaja Aljasku od ruskog istoka. U međuvremenu je Rusija postala nositelj razvoja i militarizacije arktičke regije jer otapanjem ledenjaka otvaraju se novi brodski putevi između istoka i zapada. U tom kontekstu, postavljanje divizije slabo naseljenoj regiji Čukotka ipak ima smisla.

U prošlim vremenima, Rusija je oplakivala postavljanje američkih i NATO snaga blizu njihovih granica. Kako će SAD odgovoriti na ovo postavljanje ruske divizije vidjet ćemo u idućih nekoliko tjedana.

>>Rusija postavila 100 000 vojnika u Donbasu na ukrajinskoj granici!

>>Britanci probili Gotičku liniju

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Abcd....
Abcd....
22:08 02.09.2016.

Ambasada iz Buzina ima sasvim suprotan ucinak od onoga sto zele. Liberali, ljevicari, sorosevci, buzin bojna, feministice, amerofili, zidofili, cionisti, vegani i slicni, skupnog naziva antifasisti su prdnuli u cabar. Osovina Pariz-Berlin-Moskva-Teheran-Peking se uspostavlja i nitko to nece sprijeciti.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
01:43 04.09.2016.

Radi se o tri sporna kurilska otoka. Japan nije priznao sssr pravo aneksije, zbog istih nije ni dan danas potpisan mirovni sporazum s rusijom. Japan nudi vrtoglavu svotu da rusi vrate otoke. Putin stiže u Tokijo do kraja godine...

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:10 02.09.2016.

he he he he, neka, tako triba, samo neka šalju po svuda vojnike brže će ekonomski propasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije