AKTUALNO

Rusija ima jaču vojsku od Velike Britanije!

Panzir
Foto: Wikimedia CC
10.08.2016.
u 13:15

U izvještaju je također navedeno da vojnici moraju biti svjesni manipulacijskih internetskih taktika na Facebooku i Twitteru

Rusija ima snažnija oružja od britanske vojske nakon velikih ruskih investiranja u borbene sustave, piše u izvještaju koji je nedavno iscurio u Velikoj Britaniji, piše Guardian.

Procjena britanske vojske koju je objavio Times upozorava da su ruska oružja (lanseri raketa te sustavi protuzračne obrane) snažnija od britanskih. U izvještaju piše da se članice NATO-a muče kako bi sustigle ruske tehnološke mogućnosti kao što su otmica bespilotnih letjelica te ometanje vojnih komunikacija.

Izvještaj je izrađen u ožujku pod vodstvom zapovjednika vojske generala Nicka Cartera. Vjeruje se da je izvještaj proizašao kao rezultat vojnih vježbi u Ukrajini. Vojni je glasnogovornik izjavio kako britanska vojska regularno izvodi moguće scenarije kako bi zaštitila britanski utjecaj te svoj narod.

U izvještaju je također navedeno da vojnici moraju biti svjesni manipulacijskih internetskih taktika na Facebooku i Twitteru – trebali bi ostaviti svoje električne uređaje kod kuće dok su na vježbama. U publikaciji se utvrđuje kako Ujedinjeno Kraljevstvo može poraziti novu rusku hibridnu strategiju elektroničkog ratovanja bespilotnim letjelicama, promidžbom te topništvom.

General Sir Richard Shirreff, bivši britanski visoki časnik u NATO-u izjavio je za Times: – Svaka sljedeća vlada nakon izbora nam govori kako je sve u redu s vojskom. U stvarnosti je naša snaga itekako poljuljana.

>>Rusija neće produžiti nuklearni ugovor ako raketni sustav protuzračne obrane ostane u Europi

>>Trump: "SAD ne bi trebao nužno braniti članice NATO saveza od Rusije"

Komentara 15

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
16:36 10.08.2016.

Nato sustav ( podjele djelovanja) je unazadio neke vidove or.snaga kod evr.država. Rusija obnavlja i gradi nove sustave cijelokupnog obr-napadnog sistema, dok se vel.brit.u nekim dijelovima oslanja na savezničku potporu. Što je velika rupa u obr-napadnom sistemu. Strat.bomb.avijacija, nap.nukl.podmornice-umirovljene, tenkovske jedinice, sas samo je dio snaga sa velikog popisa koji je skresan. Dok rusija preko indije, kine, brazila izbjegava enbargo zanovljuje i oprema svoje snage. Embargo ju je natjerao da pokrene proizvodnju i razvoj opreme koju je uvozio

LU
Lujo123
23:55 10.08.2016.

A kad su to u povijesti engleske lopine mogle parirati Rusiji - kad?! I sad je to nekaj novoga. Da englezima nisu u 2. sv.ratu pomogli ameri po zapovijedi židova engleza danas ne bi bilo - hićo bi ih popapal za užinu!!

Avatar Abcd....
Abcd....
14:24 10.08.2016.

Dobro jutro Kolumbo. Rusija za pola sata sprzi Britaniju da ne ostane kamen na kamenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije