AKTUALNO

Rusija isporučila lovce Su-35 Kineskom ratnom zrakoplovstvu

Rat
Foto: Wikimedia CC
29.12.2016.
u 18:43

Avioni su dostavljeni u centar za obuku kineskog ratnog zrakoplovstva u Cangzhou u kineskoj provincii Hebei iz ruske tvornice Komsomolks

Rusija je isporučila prvu seriju od četiri napredna lovca Sukhoi Su-35 Flanker E Kineskom ratnom zrakoplovstvu, piše National Interest.

Avioni su dostavljeni u centar za obuku kineskog ratnog zrakoplovstva u Cangzhou u kineskoj provincii Hebei iz ruske tvornice Komsomolks, prenosi BMPB. Su-35 su isporučeni 20. prosinca Pekingu, ali su poletjeli na Božić 25. prosinca. Rusi su prvotno trebali isporučiti Su-35 početkom 2017. ali su ipak dostavili ranije. Mediji grada Komsomolska na Amuru izjavili su da su lovci uspješno poletjeli prema odredištu. Ruskim dogovorom s Kinom koji je potpisan u studenom 2015. godine isporučit će se 24 lovca Su-35 za gotovo dvije milijarde dolara. Prvotno su Rusi htjeli puno veću narudžbu.

Rusi su zabrinuti zbog činjenice da bi Kinezi mogli prekopirati Su-35 zbog njegove napredne tehnologije; sličnu stvar su napravili s prošlom pošiljkom oružja. "Rusija i Kina su potpisale ugovor kojima će se zaštititi intelektualna prava", prenose mediji Komsomolska. "Lovac će biti zaštićen od neovlaštenog kopiranja bez dozvole", dodali su.

Međutim, Rusija je svjesna činjenice da je ugovor s Kinom formalnost te da neće ništa promijeniti.

>>Prvi put od Jomkipurskog rata Sirija traži vojnu pričuvu

>>Započeli mirovni pregovori između Rusije i Njemačke kod Brest-Litovska

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:46 31.12.2016.

To samo znaci da je Su 50 Pak Fa u operativnoj upotrebi.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
23:12 31.12.2016.

Rusija popustila radi sankcija,cilj joj prebaciti težište na južno Kinesko more, Tajvan i Japan. Rusi su svjesni da će Kinezi kad ovladaju tehnologijom kopirati i napraviti svoj avion. Trenutne trzavice i vježbe kineske flote s nosačem aviona u zoni spornih otoka primorava ju Kineze na brzo djelovanje i preventivni raspored snaga. Kineska glad za ruskim avionima i raketama donosi novac i od Indije, Vijetnama, .....

BO
Boran
17:59 31.12.2016.

Krasno! Rusi isporučuju Kinezima, a Kinezi nude da isporuče nama svoj visokoprecizni WS-3A. Ako je bio dobar Turcima, valjaće i nama. Ne znam, koji ćete vi kupiti? Neće vam Tomson čuvati vaše hrvatsko nebo? Šta će reći predsjednica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije