Naslovnica

Rusija je premjestila svoje presretače MiG-31 blizu ukrajinske granice

Iako je proizvodnja aviona MiG-31 završila početkom 1990. godine, "Foxhound" presretač stalno se nadograđuje kako bi se produljio njegov radni vijek čak do 2028. ili 2030., dok se ne pronađe zamjena.
25. studenoga 2014. u 16:12 32 komentara 9200 prikaza
MiG31
Foto: http://theaviationist.com/

Prema ukrajinskom Ministarstvu obrane, Ruska Federacija nastavlja okrupnjivati svoje snage na granici koje uključuju radarske sustave te MiG-31 borbene zrakoplove; presretače koji mogu letjeti brzinom 2.83 macha, prenosi portal theaviationist.com

Nepoznati broj borbenih aviona MiG-31, smještenih u Permu, prebačeno je na pistu "Millerovo" u regiji Rostov, blizu granice s Ukrajinom. To je znak da Moskva ima ambicije kontrolirati zračni prostor iznad Luhanska.

Avion MiG-31 je napredna verzija MiG-a 25 koji je u službi od 1983. godine. Dizajniran je kako bi se mogao sukobljavati s američkim supersoničnim bombarderima koji lete na niskim visinama (kao što je B-1B bombarder). Iako ima HUD (Head-Up Display), "Foxhound" je stariji i manje okretan od MiG-a 29 i Su-27, ali je i dalje izvrstan presretač s maksimalnom brzinom od 2.83 macha te operativnim dosegom od 1 450 kilometara.

Iako je proizvodnja aviona MiG-31 završila početkom 1990. godine, "Foxhound" presretač stalno se nadograđuje kako bi se produljio njegov radni vijek čak do 2028. ili 2030., dok se ne pronađe zamjena.

U međuvremenu, rusko zrakoplovstvo planira držati svoje avione na zračnoj pisti "Tiksi" koja se nalazi na ruskoj obali Arktičkog oceana.

Prema ukrajinskoj Vladi, dojavljeno je da uz MiG-ove i radare ruski tenkove prelaze granicu gdje se nalaze stotine komada vojne opreme koju je poslala Ruska Federacija u Ukrajinu.

>>Dan pobjede - vojni mimohod na Crvenom trgu

 • spacecake:

  Postoji jedna istina da su ameri i demokratska europa zajedno zapoceli sa organiziranjem svih nereda i nemira kako bi amerima osigurali dolazak u unutrašnji dio europe i totalno preuzeli nadmoc nad rusijom. Jednu velesilu su željeli neutralizirati drugom velesilo i ... prikaži još! vidimo ništa se dobro ne događa kao i svuda u svijetu - svuda su ameri ratove i razaranja zapoceli i svojih vlastitih interesa i nigdje nisu donesli dobro nego samo zlo, razaranja i ratove te nakon toga sirotinji nude kredite kako bi im nakon razaranja pomogli a ustvari ih dovode u dužnicko ropstvo i ovisnost. Ameri su trebali sa svom svojom tehnikom ostati u svojim granicama a ne osvajati cijeli svijet, a demokracija se gradi bez razaranja i napadanja te rušenja i uništavanja. Sada ce nakon razaranja neprijatelja ameri uvesti mirovne snage i uplesti sve takozvane članice natoa da se stvore uvjeti za osvetu i ponovno raširi terorizam ali i sve zlo koje to americko osvajanje godinama donosi.

 • takitako:

  embargo zvana i sankcije obara i najbolje migove..rusija ima 2 opcije totalni rat ili predaja ukrajine ukrajincima

 • Avatar kanncer
  kanncer:

  Snajperi na Majdanu su bili CIA-ini, gdje oni kroće tu trava više ne raste...