AKTUALNO

Rusija je premjestila svoje presretače MiG-31 blizu ukrajinske granice

MiG31
http://theaviationist.com/
25.11.2014.
u 16:12

Iako je proizvodnja aviona MiG-31 završila početkom 1990. godine, "Foxhound" presretač stalno se nadograđuje kako bi se produljio njegov radni vijek čak do 2028. ili 2030., dok se ne pronađe zamjena.

Prema ukrajinskom Ministarstvu obrane, Ruska Federacija nastavlja okrupnjivati svoje snage na granici koje uključuju radarske sustave te MiG-31 borbene zrakoplove; presretače koji mogu letjeti brzinom 2.83 macha, prenosi portal theaviationist.com

Nepoznati broj borbenih aviona MiG-31, smještenih u Permu, prebačeno je na pistu "Millerovo" u regiji Rostov, blizu granice s Ukrajinom. To je znak da Moskva ima ambicije kontrolirati zračni prostor iznad Luhanska.

Avion MiG-31 je napredna verzija MiG-a 25 koji je u službi od 1983. godine. Dizajniran je kako bi se mogao sukobljavati s američkim supersoničnim bombarderima koji lete na niskim visinama (kao što je B-1B bombarder). Iako ima HUD (Head-Up Display), "Foxhound" je stariji i manje okretan od MiG-a 29 i Su-27, ali je i dalje izvrstan presretač s maksimalnom brzinom od 2.83 macha te operativnim dosegom od 1 450 kilometara.

Iako je proizvodnja aviona MiG-31 završila početkom 1990. godine, "Foxhound" presretač stalno se nadograđuje kako bi se produljio njegov radni vijek čak do 2028. ili 2030., dok se ne pronađe zamjena.

U međuvremenu, rusko zrakoplovstvo planira držati svoje avione na zračnoj pisti "Tiksi" koja se nalazi na ruskoj obali Arktičkog oceana.

Prema ukrajinskoj Vladi, dojavljeno je da uz MiG-ove i radare ruski tenkove prelaze granicu gdje se nalaze stotine komada vojne opreme koju je poslala Ruska Federacija u Ukrajinu.

>>Dan pobjede - vojni mimohod na Crvenom trgu

Ključne riječi

Komentara 32

SP
spacecake
17:08 25.11.2014.

Postoji jedna istina da su ameri i demokratska europa zajedno zapoceli sa organiziranjem svih nereda i nemira kako bi amerima osigurali dolazak u unutrašnji dio europe i totalno preuzeli nadmoc nad rusijom. Jednu velesilu su željeli neutralizirati drugom velesilo i vidimo ništa se dobro ne događa kao i svuda u svijetu - svuda su ameri ratove i razaranja zapoceli i svojih vlastitih interesa i nigdje nisu donesli dobro nego samo zlo, razaranja i ratove te nakon toga sirotinji nude kredite kako bi im nakon razaranja pomogli a ustvari ih dovode u dužnicko ropstvo i ovisnost. Ameri su trebali sa svom svojom tehnikom ostati u svojim granicama a ne osvajati cijeli svijet, a demokracija se gradi bez razaranja i napadanja te rušenja i uništavanja. Sada ce nakon razaranja neprijatelja ameri uvesti mirovne snage i uplesti sve takozvane članice natoa da se stvore uvjeti za osvetu i ponovno raširi terorizam ali i sve zlo koje to americko osvajanje godinama donosi.

TA
takitako
16:51 25.11.2014.

embargo zvana i sankcije obara i najbolje migove..rusija ima 2 opcije totalni rat ili predaja ukrajine ukrajincima

Avatar kanncer
kanncer
18:43 25.11.2014.

Snajperi na Majdanu su bili CIA-ini, gdje oni kroće tu trava više ne raste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije