Naslovnica

Rusija predstavila sustav protuzračne obrane "Tor"

Međutim, sličnu je snimku izbacilo ministarstvo obrane i prije nekoliko godina kada je lansiranje rakete s raketnog sustava protuzračne obrane S-300 u regiji Astrakhan krenulo po zlu
17. siječnja 2017. u 22:56 8 komentara 5451 prikaza
TOR
Foto: Wikimedia CC

Rusija je demonstrirala svoju vojnu pronicljivost u video snimci u kojoj s lakoćom neutralizira nadolazeće bojeve glave, piše Mirror.

Video je izbacilo rusko ministarstvo obrane, vjerojatno kako bi se upozorili mogući neprijatelji. U video snimci se mogu vidjeti maskirani vojnici kako upravljaju sustavom "Tor". Sustav može neutralizirati čak i vođene rakete kao što je raketa "Paveway" koju koriste američki bombarderi. Trenutno su postavljeni u Azerbajdžanu i Bjelorusiji te se ponose vrlo visokom stopom uspjeha od 80 posto.

Međutim, sličnu je snimku izbacilo ministarstvo obrane i prije nekoliko godina kada je lansiranje rakete s raketnog sustava protuzračne obrane S-300 u regiji Astrakhan krenulo po zlu. Raketa je lansirana, međutim ubrzo se srušila na zemlju te uništila lanser. Pisali smo o tome 2015. godine - >>Smiješno lansiranje rakete s ruskog sustava "S-300".

>>Putin: "Ruska vojska je najjača"

>>Rusija postavila raketne sustave Bal i Bastion-P na Kurilskom otočju

Elipso

 • Avatar istrazitelj
  istrazitelj:

  Nikako ne razumijem "novinare" koji se upuštaju u pisanje o stvarima o kojima nemaju pojma. A izgleda da ne znaju prevesti neki tekst bez google "translejta". Paveway nije "raketa", već laserski navođena bomba. Točnije, komplet koji se stavlja na "glupu", ... prikaži još! običnu bombu sa ciljem povećanja preciznosti. Pogrešku u pisanju kojeg slova u riječi bi još i razumio, ali ovo je novinarstvo ispod svake razine.

 • Avatar traktorist-1995
  traktorist-1995:

  Regija "Astrakhan" ne postoji. Pisac/prepisivač članka je vjerojatno nekritički usvojio anglosaksonski pravopisni način pisanja za ruski grad Astrahan. Minimum minimuma koji čitatelji smiju očekivati od novinara je poštivanje hrvatskog pravopisa i njegovih pravila.

 • m.ivanisevic37:

  I kakve veze ima neuspješno lansiranje rakete S-300 sustava sa sustavom Tor? Šta vi pokušavate dokazati, da rusi ne znaju napraviti dobar PZO??? Znam da vas boli, ali Ruski PZO sustavi su najbolji na svijetu.