VIDEO

Rusija predstavila sustav protuzračne obrane "Tor"

TOR
Foto: Wikimedia CC
17.01.2017.
u 22:56

Međutim, sličnu je snimku izbacilo ministarstvo obrane i prije nekoliko godina kada je lansiranje rakete s raketnog sustava protuzračne obrane S-300 u regiji Astrakhan krenulo po zlu

Rusija je demonstrirala svoju vojnu pronicljivost u video snimci u kojoj s lakoćom neutralizira nadolazeće bojeve glave, piše Mirror.

Video je izbacilo rusko ministarstvo obrane, vjerojatno kako bi se upozorili mogući neprijatelji. U video snimci se mogu vidjeti maskirani vojnici kako upravljaju sustavom "Tor". Sustav može neutralizirati čak i vođene rakete kao što je raketa "Paveway" koju koriste američki bombarderi. Trenutno su postavljeni u Azerbajdžanu i Bjelorusiji te se ponose vrlo visokom stopom uspjeha od 80 posto.

Međutim, sličnu je snimku izbacilo ministarstvo obrane i prije nekoliko godina kada je lansiranje rakete s raketnog sustava protuzračne obrane S-300 u regiji Astrakhan krenulo po zlu. Raketa je lansirana, međutim ubrzo se srušila na zemlju te uništila lanser. Pisali smo o tome 2015. godine - >>Smiješno lansiranje rakete s ruskog sustava "S-300".

>>Putin: "Ruska vojska je najjača"

>>Rusija postavila raketne sustave Bal i Bastion-P na Kurilskom otočju

Komentara 8

Avatar istrazitelj
istrazitelj
08:17 18.01.2017.

Nikako ne razumijem "novinare" koji se upuštaju u pisanje o stvarima o kojima nemaju pojma. A izgleda da ne znaju prevesti neki tekst bez google "translejta". Paveway nije "raketa", već laserski navođena bomba. Točnije, komplet koji se stavlja na "glupu", običnu bombu sa ciljem povećanja preciznosti. Pogrešku u pisanju kojeg slova u riječi bi još i razumio, ali ovo je novinarstvo ispod svake razine.

Avatar traktorist-1995
traktorist-1995
10:47 18.01.2017.

Regija "Astrakhan" ne postoji. Pisac/prepisivač članka je vjerojatno nekritički usvojio anglosaksonski pravopisni način pisanja za ruski grad Astrahan. Minimum minimuma koji čitatelji smiju očekivati od novinara je poštivanje hrvatskog pravopisa i njegovih pravila.

MI
m.ivanisevic37
13:49 18.01.2017.

I kakve veze ima neuspješno lansiranje rakete S-300 sustava sa sustavom Tor? Šta vi pokušavate dokazati, da rusi ne znaju napraviti dobar PZO??? Znam da vas boli, ali Ruski PZO sustavi su najbolji na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije