Naslovnica

SAD i saveznici izvršili 26 zračnih napada na Islamsku Državu

Nakon što je Turska nedavno ušla u sjeverni Irak, napetosti su sve jače. Irak je dao ultimatum Turskoj da povuče svoje snage.
09. prosinca 2015. u 15:54 4 komentara 752 prikaza
US
Foto: Wikimedia Commons
Pogledajte galeriju 1/2

Sjedinjene Američke Države i njezini saveznici izvršili su 26 zračnih napada na militante Islamske Države u Iraku i Siriji u utorak, izjavila je vojna koalicija u svom priopćenju za medije, piše Reuters.

U Iraku su 22 zračna napada blizu 10 različitih gradova uništila nekoliko zgrada, spremišta za vojnu opremu i ostalih ciljeva. Četiri zračna napada u Siriji pogodila su naftne rafinerije i ostale mete, piše u današnjem priopćenju. Vojni se udari nastavljaju na Irak i Siriju unatoč sve više civilnih žrtava. Nakon što je Turska nedavno ušla u sjeverni Irak, napetosti su sve jače. Irak je dao ultimatum Turskoj da povuče svoje snage. Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je u ponedjeljak da je Ankara poslala vojsku blizu grada Mosula u sjevernom Iraku 3. prosinca kako bi zaštitila turske vojnike koji su već duže na tim položajima. Mosul je okupiran od strane Islamske Države još od ljeta 2014. godine. Što će se dogoditi u Iraku, možemo samo nagađati.

US | Autor : Wikimedia Commons Foto: Wikimedia Commons

>>Baghdad: "Povucite svoje postrojbe"

 • Avatar gamice
  gamice:

  turci=isil. Turci ih podržavaju, u redovima Isila ima 2500 tursih džihadista. triba i turke ko i sve muslimane tirat što dalje.

 • Goran Raguž:

  Pa neki dan ste javili da Amerikanci ne smiju letiti nad Sirijom?! Zapravo, kada govorite istinu?!

 • Goran Raguž:

  Pa zašto nije bioonnikoga izvZagreba na peoslavi 10!g Russiactodaya?, Panjjebvasmpozvalo?, dok nemanju kusturicu jeste i to caru uz nogu. Samo nigdje dosna karakasa ili despota.