AKTUALNO

Saudijska Arabija potvrdila pobunjenički napad balističkom raketom

Youtube Screenshot
23.05.2017.
u 14:46

Pobunjenici su otkrili raketu Burkan-2 6. veljače te izjavili kako je to napredna verzija rakete Burkan koja ima doseg od 800 kilometara.

Saudijska Arabija potvrdila je da su pobunjenici u Jemenu posjeduju balističku raketu koja ima doseg od najmanje 675 kilometara, piše IHS.

Službena medijska kuća Saudijske Arabije SPA objavila je da su Kraljevske obrambene snage ratnog zrakoplovstva (RSADF) presrele balističku raketu koja je bila 19. svibnja usmjerena na nenaseljeni dio okruga Al-Rayn u 20:45 sati. Nije bilo žrtava te su zrakoplovi koalicije uzvratili uništenjem lansirne postaje u Jemenu.

Grad Al-Rayn udaljen je oko 675 kilometara od provincije Sadah koja je danas veliko pobunjeničko uporište u sjevernom dijelu Jemena.

Jemenska TV kuća koja je na strani pobunjenika objavila je snimku u kojoj se vidi lansiranje rakete Burkan-2 u Riyadhu 19. svibnja. Povezana je s napadom na američkog predsjednika Donalda Trumpa u trenutku kada je posjetio Saudijsku Arabiju.

Pobunjenici su otkrili raketu Burkan-2 6. veljače te izjavili kako je to napredna verzija rakete Burkan koja ima doseg od 800 kilometara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije