VJEŽBA ILI PRIPREMA ZA NOVI SUKOB?

Pentagon poslao tri "nevidljiva" bombardera prema Indijskom oceanu...

B-2
Foto: Wikimedia CC
10.03.2016.
u 16:55

"Nedavni događaji zahtijevaju kontinuirano korištenje snažnog i dosljednog ratnog zrakoplovstva u indijsko-azijsko-pacifičkoj regiji", izjavio je general Lori Robinson, zapovjednik Pacifičkog ratnog zrakoplovstva SAD-a.

Američko ratno zrakoplovstvo poslalo je tri B-2 "nevidljiva" bombardera prema koraljnom grebenu u Indijskom oceanu. Slanje bombardera prema koraljnom grebenu Diego Garcia dogodilo se usred rastućih napetosti u azijsko-pacifičkoj regiji, prenosi IBTimes.

"Bombarderi B-2 poslani su kako bi sudjelovali u vježbama sa saveznicima i partnerima u regiji", izjavilo je Američko strateško zapovjedništvo. Vježbe će se održavati do kraja travnja, piše u izvještajima. "Ovakvim letovima poboljšavamo svoju spremnost, te je ovo znak da će SAD 'danas' i u budućnosti osiguravati sigurnost i stabilnost diljem svijeta", izjavio je admiral Cecil D. Haney, glavni zapovjednik Američkog strateškog zapovjedništva, piše Air Force Times.

"Nedavni događaji zahtijevaju kontinuirano korištenje snažnog i dosljednog ratnog zrakoplovstva u indijsko-azijsko-pacifičkoj regiji", izjavio je general Lori Robinson, zapovjednik Pacifičkog ratnog zrakoplovstva SAD-a. "Jako je važno da možemo prikazati svoju snagu u vojnim vježbama sa svojim partnerima i zemljama koje dijele naše mišljenje o ovakvim stvarima", dodao je.

U međuvremenu SAD također pregovara da ondje trajno postavi američke B-1 bombardere te da bombarderi B-52 nastave zadatke na sjeveru Australije. Robinson je dodao kako se pregovara da se američki bombarderi rotiraju u australskim zračnim bazama u Darwinu i Tindalu na sjeveru Australije.

Prošli je tjedan američki nosač aviona USS John. C. Stennis, uz krstaricu USS Mobile Bay i razarače USS Stockdale i USS Chung-Hoon vršio ophodnje u Južnokineskom moru. Američka je mornarica od listopada izvršila dvije ophodnje; u jednoj je sudjelovao raketni razarač USS Lasen koji je plovio unutar 12 nautičkih milja od kineskih teritorijalnih voda.

>>Rusi planiraju izgraditi najveći nosač aviona na svijetu

>>Djelovanje i učinak kamikaza na Pacifiku

Komentara 9

Avatar d-ano
d-ano
20:22 10.03.2016.

koga se boje,,,,,,i tko ih napada nije mi jasno,,,mali zeleni,,

DU
Deleted user
11:37 11.03.2016.

Koja se lova trosi na gluposti. Ko sljivi "Obama care". Da to uloze u svoju zemlju gdje bi im kraj bio.

DU
Deleted user
19:00 11.03.2016.

Vrijeme je da USA uzme novac svojih "debelih" lijenih milijardera za novu obnovu zračne flote također i od onih koji su profitirali na lijenom i rasipnom projektu F-35!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije