Naslovnica

Sprema li se Rusija za nuklearni rat?

Iako SAD i Rusija zajedno rade na rješenju nuklearnog pitanja - da svaka zemlja posjeduje što manje nuklearnih bojevih glava, rusko povećanje proizvodnje raketa nam ipak govori da se svijet priprema za novi sukob.
16. kolovoza 2016. u 20:07 66 komentara 24428 prikaza
Rusi
Foto: X80002

Kao još jedan znak napetih odnosa Rusije i SAD-a, američke su obavještajne službe izjavile da je Putin započeo s gradnjom novih podzemnih bunkera otpornih na nuklearne udare, piše DailyMail.

Washington Free Beacon citirajući američke službenike objavio je da Rusija gradi nekoliko podzemnih bunkera diljem zemlje. Iako SAD i Rusija zajedno rade na rješenju nuklearnog pitanja - da svaka zemlja posjeduje što manje nuklearnih bojevih glava, rusko povećanje proizvodnje raketa nam ipak govori da se svijet priprema za novi sukob. "Rusija se sprema za veliki nuklearni rat koji želi započeti sama", izjavio je Mark Schneider, bivši službenik Pentagona. Dodao je da se SAD ne priprema za veliki rat, a kamoli za nuklearni rat.

Rusija je gradila nekoliko sličnih bunkera tijekom i nakon Hladnog rata - u Moskvi i na Uralu. Njihova nova nuklearna obrambena strategija košta zemlju milijarde, a još nije jasno dolazi li dio tih novaca od američke pomoći. Vojni stručnjaci tvrde da SAD može odgovoriti na ove prijetnje razvijanjem snažnih penetrirajućih nuklearnih oružja koja mogu doseći dubine novoizgrađenih bunkera.

>>15 godina od potonuća najnovije ruske podmornice Kursk

>>Turska prijeti izlaskom iz NATO-a!

 • Avatar bozze69
  bozze69:

  što očekivati,rusija je definitivno opkoljena.samo je pitanje vremena kada će i u bijelorusiji izbiti nekakva revolucija,doduše još se ne zna koje boje,normalno uz financijsku i logističku podršku sa zapada.

 • steiner:

  Zapadni mediji toliko utječu na vas u Večernjaku da nije normalno. Da, znam da su Rusi i za to krivi što ste i dušu prodaju Amerima.

 • Avatar evgenij
  evgenij:

  "Rusija se sprema za veliki nuklearni rat"...koja teska glupost.Cista propaganda!