HLADNI RAT

Srušeno je više od 16 američkih mlažnjaka na području SSSR-a tijekom Hladnoga rata

SR71
Foto: wall.alphacoders.com
23.06.2016.
u 17:37

"Nisu se pokvarili te pali na zemlju, već su srušeni, a bilo ih je puno više od 16"

Srušeno je više od 16 američkih vojnih mlažnjaka na području SSSR-a tijekom Hladnoga rata, izjavio je bivši šef Direktorata za sjećanje na poginule vojnike ruskog Ministarstva obrane za Sputnik.

Prema izjavi ruskog Ministarstva obrane, tijekom Hladnoga rata srušeno je preko 16 američkih vojnih mlažnjaka na području Sovjetskog Saveza. "Nisu se pokvarili te pali na zemlju, već su srušeni, a bilo ih je puno više od 16. Nije još izrečen točan broj, ali je sigurno puno više", izjavio je umirovljeni general bojnik Alexander Kirilin, koji je također tajnik akademskog odbora Ruskog vojnog povijesnog društva.

Hladni je rat bio vrijeme konstantne napetosti između SAD-a i njegovih saveznika te socijalističkog bloka pod vodstvom SSSR-a, a započeo je 1940-ih godina te završio 1991. s raspadom SSSR-a.

>>Lavrov: "Rusija zahtjeva da Turska povuče vojsku iz Iraka!"

>>Carpenter upozorava: "Putin može 'pregaziti' postrojbe NATO saveza u samo 60 sati!"

Komentara 15

RB
robert.b.40
15:03 29.06.2016.

f117 imo je kvar motora,pilot je znao da nemoze doci do hrvatske ili madarske,pilot je iskocijo a avion je pao 20 kilometara od mjesta pilota,crbi ga nisu urusili vec od ljutosti su ga ispucali na zemlji,pa se hvale,nezaboravimo to je velikosrpski,ponos,jedna iskonbirana nacija,od svih pomalo.Dr.Robert.Bob

DU
Deleted user
00:45 24.06.2016.

Ako rusi vele da su ih toliko srusili neka bude, ali nikada nitko na svijetu u zadnjih 25 godina nije srusio SR-71 Blackbird koja je na slici. taj avion je jos uvijek najbrzi na svijetu i u penziji bez ogrebotine.

Avatar matalan
matalan
08:24 24.06.2016.

rusi su zavidni, proizvode kramu za aviomitinge..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije