Naslovnica

STRUČNJACI: 5 ruskih raketa "Satan" može uništiti istočnu obalu SAD-a!

Spomenuta raketa navodno je tisuću puta jača od bombe koja je bačena na Nagasaki
24. listopada 2016. u 18:18 49 komentara 24077 prikaza
SS18
Foto: Youtube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Kada bi Rusija uspjela lansirati i pogoditi istočnu obalu SAD-a, upozoravaju stručnjaci, sa samo pet raketa SS-18 uništila bi kompletnu obalu te prouzročila više od 4 milijuna ljudskih žrtava, piše IBTimes.

Rusija navodno posjeduje 55 "Satan" raketa, a one su dio najvećeg nuklearnog arsenala na svijetu. Samo jedna raketa SS-18, u mogućem scenariju apokalipse, mogla bi uništiti 75% područja New Yorka te ga učiniti nepogodnim za život sljedećih nekoliko tisuća godina, upozorava dr. Paul Craig Roberts, bivši pomoćni tajnik Riznice za ekonomsku politiku. Dodao je da rakete SS-18 mogu nositi nuklearne bojeve glave snage do 20 000 kilotona.

>>Rusija testira hipersoničnu jedrilicu koja može 'nositi' nuklearne bojeve glave!

Navodno je spomenuta raketa tisuću puta jača od bombe koja je bačena na Nagasaki. Roberts dodaje da bi izravan pogodak na New York mogao ubiti 4.5 milijuna ljudi, ozlijediti dodatnih 3.6 milijuna te poslati radioaktivni oblak koji bi mogao pokriti oko 1000 kilometara naseljenog i nenaseljenog područja. SS-18 također može nositi deset ''manjih'' nuklearnih bojevih glava od 550 kilotona, koje bi mogle biti raspršene na većem području.

Roberts je u članku napisanom za Centar za istraživanje i globalizaciju upozorio da Rusija može lako uništiti NATO te dovesti do raspada zapadnog savezništva. Prema predviđanjima FEMA-e, ciljevi u scenariju mogućeg ruskog nuklearnog napada bili bi gradovi s najvećim brojem stanovnika, kao što su New York, Philadelphia, Miami, Boston, Jacksonville te Washington DC.

>>Rusija testira nove rakete u Siriji

Elipso

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Sva sreća pa Ameri nemaju nuklearne rakete pa nemreju najenput uništit Moskvu, Petrograd, Omsk, Rostov...srećom sve ostale države buju to bezbrižno promatrale....koje li teme za prepucavanje...

 • narod1:

  Čovječanstvo je još uvijek zaostalo jer još nije razvilo raketu koja jednim udarom može ubiti 500 milijuna ljudi. Tek kada to razviju može se reći da je čovječanstvo 'napredno' (u svom nakaradnom obliku naravno)

 • jureh77:

  A da jednostavno prekinete podržati teroriste u Siriji? Ili je ta agenda važnija od potencijalnog N rata.