AKTUALNO

Turska će navodno dopustiti Rusima da koriste zračnu bazu Incirlik

Vojska Incirlik
Foto: Reuters
05.07.2016.
u 16:30

Ovo je vrlo zanimljiv rasplet događaja jer je samo prije nešto više od pola godine turski F-16 srušio ruski Su-24M.

Turska će vjerojatno dopustiti Rusima da koriste zračnu bazu Incirlik kako bi se još jače borili protiv terorista tzv. Islamske države u Siriji, izjavio je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, piše ruska novinska agencija TASS.

"Surađivat ćemo sa svima koji se bore protiv Islamske države", izjavio je Cavusoglu, prenosi TASS. "Zašto ne bismo surađivali s Rusijom oko istih pitanja? Turska je spremna za suradnju. Terorizam je naš zajednički neprijatelj. Zajedničkim naporima ćemo izbjegavati negativne incidente, dodao je ministar. Trenutno zračnu bazu koriste Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Katar te Saudijska Arabija.

Ovo je vrlo zanimljiv rasplet događaja jer je samo prije nešto više od pola godine turski F-16 srušio ruski Su-24M.

Dio iz studenoga 2015. - "Odnosi između Turske i Rusije nikada nisu bili gori nakon što je Turska srušila ruski mlažnjak blizu sirijske granice u ponedjeljak. Rusija prijeti ekonomskom sankcijama protiv Ankare koje je Erdogan odbacio kao 'ipak previše emotivne'. 'Mi iskreno predlažemo Rusiji da se ne igra s vatrom', izjavio je Erdogan svojim pristašama na skupu u Bayburtu u sjeveroistočnoj Turskoj. 'Naši su odnosi s Rusijom vrlo važni, ne želimo da se to promijeni niti u kojem slučaju', dodao je."

>>Rusija će postaviti balističke rakete u srce Europe!

>>Rusija testira hipersoničnu jedrilicu koja može 'nositi' nuklearne bojeve glave!

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
16:28 13.07.2016.

,,,auuuuuuuuuuu,ako ovo bude istina,,,,,,Ergggovan ce bit uklonjen na silu od Eu,,aaaaaaaaaaa,

DU
Deleted user
11:08 08.07.2016.

Ha? Nije li to NATO baza u turskoj? Sta ce ameri i rusi jesti u istoj kantini?

DA
davidbraco
07:59 08.07.2016.

Naš horizont je front.1993 tako je pjevao Gobac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije