AKTUALNO

Ukrajinske obavještajne službe: "Ruske postrojbe u Donbasu sve su bliže demarkacijskoj liniji"

Rusi
Foto: Wikimedia CC
25.07.2016.
u 13:55

Ukrajinske obavještajne službe dojavile su da je vlak iz Rusije koji prevozi 46 tankera dizel goriva (2 300 tona), stigao u Illovaisk

Ukrajinske obavještajne službe objavile su kako proruske postrojbe u Donbasu jačaju položaje u tri regije, piše Uawire.

Prema glavnom obavještajnom direktoratu Ministarstvu obrane u Ukrajini, neprijatelj jača svoje divizije na položajima te prevozi oružje i vojnu opremu prema Novoaidaru, Donjecku te Slovjansku. Rotacija tih postrojbi događa se u mjestima blizu demarkacijske linije. U regiji Krasny Luč, dva mehanizirana pješačka voda 2. motorizirane brigade, 2. korpusa Ruskih oružanih snaga te šest kamiona sa streljivom stigli su u Lugansk.

Samohodno topništvo, motorizirani streljački vod, dva kamiona sa streljivom te dva sustava protuzračne obrane Strela-10, prebačeni su iz Shakhtarska u Donjeck i Yenakiiev.

Ruske postrojbe nastavljaju opremati svoje prednje položaje sa žičanim komunikacijskim sustavima blizu Slovjanska - u regijama Nizhnje Lozove te Veleohorivka, objavila je Ukrajinska obavještajna služba. Tamo je smještena 7. motorizirana streljačka brigada 1. zbora Ruskih oružanih snaga. Zaključno tomu, Ukrajinske obavještajne službe dojavile su da je vlak iz Rusije koji prevozi 46 tankera dizel goriva (2 300 tona) stigao u Illovaisk.

>>Ruske postrojbe pripremaju ofenzivu kako bi se napravio kopneni koridor prema Krimu!

>>Ruski ministar obrane stigao na Krim!

Komentara 6

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
18:03 25.07.2016.

Strela-10 ??? Kakvo moderno naoružanje !

DU
Deleted user
14:27 25.07.2016.

pa dobro jesu li ruske ili PROruske postrojbe. ahahaaa ovo covjeku tocno dodje da nadje ovog novinara i uzme cekic i slomi mu svaki prst na ruci tako da nikad vise ni jedno slovo ne moze napisati

DU
Deleted user
14:36 25.07.2016.

dobro vecernji,kakve veze ima parade u Moskvi sa ovim clankom ...moze li neka ovakva slika iz Ukraine kad se vec pise o Ukrima....: https://s31.postimg.org/wdf04uyy3/ustase_ukrajina.jpg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije