Naslovnica

Uz Izrael i Singapur kupio dvije njemačke podmornice

Tip-218SG će zamijeniti stare podmornice klase Challenger
17. svibnja 2017. u 03:10 1 komentara 506 prikaza
Foto: Youtube Screenshot

Ministarstvo obrane Singapura potpisalo je ugovor da se kupe dvije njemačke podmornice Tip-218SG, piše u izjavio za tisak singapurskog ministarstva obrane.

Pobjednik natječaja ThyssenKrupp prethodno je potvrdio ugovor sa Singapurom da se pošalju podmornice 2013. godine. Novom je objavom potvrđeno da se program proširio na četiri podmornice, piše Sputnik.

Zašto Singapur naručuje nove podmornice? Veliki dio singapurskog BDP-a dolazi iz prekomorske trgovine. Podmornice su naručene kako bi se zaštitili strateški trgovinski putevi od pirata i neprijateljskih snaga. Tijekom proteklih deset godina, trgovina Singapura narasla je za 20 posto, izjavio je Ng na IMDE-u.

Tip-218SG će zamijeniti stare podmornice klase Challenger te je tako dvostruko povećano vrijeme koje singapurska podmornica može provesti pod vodom s tri tjedna na šest.

Sve članice ASEANA su povećale snagu svojih mornarica, dodao je ministar obrane te naglasio kako će proračuni za mornaricu rasti za 60 posto kroz sljedeće tri godine.
 

NA DANAŠNJI DAN Saveznici napali njemačku liniju Gustav SATELITSKE SNIMKE Otkrivena nova kineska ekspanzija u Južnokineskom moru

 

  • AntisaMik:

    Dobro oni su puni love. Prolazim jucer ulicom I gledam kako grade nadstresnice po gradu iznad staza da ljudi nebi kisli. Sto im je onda dati par. mlrd. za podmornice? Njihovo okruzenje nije bas miroljubivo I nikad se nezna ;)