AKTUALNO

Uz Izrael i Singapur kupio dvije njemačke podmornice

Youtube Screenshot
17.05.2017.
u 03:10

Tip-218SG će zamijeniti stare podmornice klase Challenger

Ministarstvo obrane Singapura potpisalo je ugovor da se kupe dvije njemačke podmornice Tip-218SG, piše u izjavio za tisak singapurskog ministarstva obrane.

Pobjednik natječaja ThyssenKrupp prethodno je potvrdio ugovor sa Singapurom da se pošalju podmornice 2013. godine. Novom je objavom potvrđeno da se program proširio na četiri podmornice, piše Sputnik.

Zašto Singapur naručuje nove podmornice? Veliki dio singapurskog BDP-a dolazi iz prekomorske trgovine. Podmornice su naručene kako bi se zaštitili strateški trgovinski putevi od pirata i neprijateljskih snaga. Tijekom proteklih deset godina, trgovina Singapura narasla je za 20 posto, izjavio je Ng na IMDE-u.

Tip-218SG će zamijeniti stare podmornice klase Challenger te je tako dvostruko povećano vrijeme koje singapurska podmornica može provesti pod vodom s tri tjedna na šest.

Sve članice ASEANA su povećale snagu svojih mornarica, dodao je ministar obrane te naglasio kako će proračuni za mornaricu rasti za 60 posto kroz sljedeće tri godine.
 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AN
AntisaMik
08:41 18.05.2017.

Dobro oni su puni love. Prolazim jucer ulicom I gledam kako grade nadstresnice po gradu iznad staza da ljudi nebi kisli. Sto im je onda dati par. mlrd. za podmornice? Njihovo okruzenje nije bas miroljubivo I nikad se nezna ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije