Naslovnica

Započeli zloglasni medicinski eksperimenti u Auschwitzu

Također je odlučeno da se konzultira sa specijalistima kako bi se radijacija koristila za kastraciju židovskih muškaraca.
07. srpnja 2017. u 14:48 0 komentara 917 prikaza

Na današnji dan 1942. godine, Heinrich Himmler je odlučio započeti s medicinskim eksperimentima na ženama u Auschwitzu te s proširenjem veličine eksperimenata na muškarcima, piše History.

Himmler, koji je bio arhitekt Hitlerovog programa za istrebljenje židovskog naroda, održao je konferenciju u Berlinu kako bi se odobrili medicinski eksperimenti na zatvorenicima. Na konferenciji su bili i šef Inspektorata koncentracijskog logora, general SS-a Richard Guelks (šef bolnice), general-bojnik SS-a, Gebhardt i profesor Karl Clauberg (jedan od vodećih njemačkih ginekologa). Rezultat konferencije bio je zaključak da se eksperimenti izvode ali da zatvorenici ne budu svjesni toga. Tako su se sterilizirali zatvorenici masivnim dozama radijacije. Također je odlučeno da se konzultira sa specijalistima kako bi se radijacija koristila za kastraciju židovskih muškaraca. Adolf Hitler je odobrio ovaj plan ali uz činjenicu da mora ostati vojna tajna.

To što je Heinrich Himmler održao ovakvu konferenciju uopće nije čudno ikome komu je poznat njegov životopis. Kao šef SS-a, vojnog krila nacističke strane, te pomoćnik šefa Gestapa, uspio je konsolidirati svoju kontrolu nad svim policijskim snagama Reicha. Tako je bio siguran u provođenju Hitlerovog Konačnog rješenja židovskog pitanja. Himmler je bio osobno odgovoran za izgradnju logora smrti u Istočnoj Europi te skupljanje robova za prisilni rad.
NA DANAŠNJI DAN Himmler počinio samoubojstvo Himmler NA DANAŠNJI DAN Himmler naredio deportaciju svih Roma u konc. logore
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.