Manjak vremena labav je izgovor što knjiga nije u našim rukama

Komentari 75

LI
livoguza2
15:02 27.09.2016.

"Ljevoguzi i sam si manjina na ovom blogu, samo što si ti manjina kao i oni što zastupaju drukčiju seksualnu orjentaciju od normalne."_______Jesam, Pustolove. Bio dosad. A sada mi se pridružio zorbas.grk. I bez zorbasa sam nadjačao vašu jugokomunističko-velikosrpsku većinu. Nepobitnim činjenicama, a ne pendrekom i suzavcem. Tko ijednu od mojih činjenica ospori, aferim mu. Ovdje takvih nema. A ne može ih biti nigdje. Jer se protiv istine i Istine ne može. Ni uz pomoć kompletnog pakla. Kada Istinu i raspneš, ona slavno uskrsne. Onda i uvijek. Doduše, u pravu si da je povijest neke reptile odbacila. Samo si u zabludi ako misliš da je komunističke reptile ikada prihvatila. A što se jeseni tiče, poznato mi je da ujesen sve trulo otpada. Tako je jesen odbacila i trulu Narodnu koaliciju. Baš temeljito. Cijela koalicija ukupila 5 mandata manje od samoga HDZ-a. Na čijoj je listi bio i "Handžarbegović" kojega su birači preferirali. Unatoč peticiji "premudrih" filozofa titoista koji traže da nenadležni uskrate mandat g. Glasnoviću dobijem od naroda, a ne njih, komunističkih strašila, Glasnovića čeka mjesto u Saboru. Ni Tepeš ne će ostati bez sinekure. U EUniji su one obilatije nego u Hrvatskoj. Komunistički "demokrati" nikada ne će shvatiti bit demokracije. Oni jadni još vjeruju da je Tito živ (I poslije Tita Tito). A Predsjednica orbu sklonila s Pantovčaka. Ne da bi zasjela na njegovo njesto kako bi joj "filozofi" i "komunistički demokrati" mogli prokazivati nepoćudnike. Da imate imalo razuma, zapjevali biste kao B. Radičević: "Lisje žuti veće po drveću. Lisje žuto dole veće pada. Zelenoga više ja nikada videt' ne ću." Kada te još prožima bratstvo i jedinstvo (Neka bratstvo, a zašto jedinstvo?), onda moraš voljeti i Branka. Zbog Kola. Lp.

VL
Robinzon
16:57 25.09.2016.

To levoguzi uopće nije bitno.U svemu je bitno to što su studenti, kao zdravorazumska bića, odbili da im jedan od temeljnih udžbenika bude Biblija.Crkva se svgdje gura želeći zaustaviti slobodan razvoj slobodne misli.Uobražavaju da su hrvatsko društvo uspjeli vratiti u juče ili još dalje u prošlost.Zaboravljaju da je sam Bog ljudima podario zdrav razum i slobodnu volju, a ne samo crkvenoj bulumenti. NDH je prošlost ljevoguzi, pa đab telalite.

VL
LI
livoguza2
15:16 27.09.2016.

Znam da ne vidiš, Igi125. Zanima me tko je takvom slijepcu uručio vozačku dozvolu. Ti ne vidiš da nitko ne može znati sadržaj knjige prije nego ju pročita.Ti ne vidiš da FF normalno funkcionira usprkos ustaničkom divljanju. A zašto većina šuti, otiđi na FF i pitaj tu većinu. Samo pazi da ne naletiš na prof. Kapovića. Može ti učiniti ono isto što je učinio Bleiburgu. Ti ne vidiš da po zakonu dekan i dalje može obnašati dužnost, usprkos želji ustanika koji do zakona drže kao do lanjskog snijega. Kako bi drukčije bili prepoznati kao titoisti?! Dakako, ti ne vidiš da ulica nije mjesto na kojemu se rješavaju problemi koje pravosuđe može bez halabuke riješiti u institucijama, pa i na samom fakultetu. Kako na fakultetu? Lijepo. Prouči se statut i sve provede po statutu. Narod bi rekao: "Vuk sit, a koze na broju." S tim da na FF ne bi smjelo biti mjesta za profesore koji *eru žrtve Bleiburga i sve druge žrtve i koji prijete zaštitarima lomljenjem nogu. A po zakonu se isplaćuje plaća svakomu zastupniku, pa i g. Glasnoviću. Nemoj mi opet reći da ništa ne vidiš. Jer ću posumnjati da nije problem u tvomu vidu, nego na nekom skroz drugom mjestu. Lp.

VL
LI
livoguza2
20:09 25.09.2016.

"NDH je prošlost ljevoguzi, pa đab telalite."____________Gdje ti živiš, Pustolove, kad ne znaš da se država u kojoj ja živim zove Republika Hrvatska i da je moja domovina i nezavisna, i država, i Hrvatska. U sadašnjosti i budućnosti. Tebi na žalost. Tvoja je Jugoslavija prošlost. Zauvijek. Opet tebi na žalost. A ti telali što te volja! A glede zdravog razuma i slobodne ljudske volje, Crkva ih ne sputava. Zna se koje snage zagovaraju jednoumlje i pravu stranu i silom ih suprotstavljaju zdravom razumu i slobodnoj volji. One plenumom nazivaju tek šačicu nasilnika. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:16 27.09.2016.

Kada već, Pustolove, o pisanju knjiga zboriš, ako se na pisanje odlučiš ne zaboravi raščlambu psihotičnog stanja onih ljevoguzaca koji su ustali na zadnje noge, kad se pojavila mogućnost da Karamarko zasjedne na premijersku fotelju, zgražajući se što ćemo za premijera dobiti bivšeg policajca. Ti isti priželjkuju na čelu SDP-a vidjeti zloglasnog policajca Ranka Ostojića kojega neki sumnjiče za oduzimanje života g. Pajčiću.Naravno, iz knjige ne bi bilo mudro izpstaviti tvoju žalost što 1945. nije dulje potrajala i zgražanje novoljevoguzaca što među njima žive i udišu isti zrak osumnjičenici za ratne zločine u Domovinskom ratu, a ne smeta im objedovati sa ratnim zločincima u vlastitoj blagavaonici. Jednoga takvog zgroženika spomenuo je g. Ante Glibota u jednom hrvatskom tjedniku. Ne bi bilo zgorega da psihotičnost svih uzrasta ljevoguzaca razmotriš na slobodnom etiketiranju, Glasnovića, mene, mnogih saborskih zastupnika, ministara....ustašama, ustašoidima, fašistima, a mi vama ne smijemo reći da ste komunisti, četnici, mada za to imamo tisuće argumenata. Mogao bi knjigu nasloviti Invertirana stvarnost. A mogao bi ju nasloviti i Drveno željezo. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:01 27.09.2016.

Robinzon27.09.2016 u 07:57h___________Na ove nebuloze moram uputiti jake snage u obliku dvaju zasebnih komentara. Iz vrlo praktičnih razloga. Najprije moram jasno reći da me Plenkovićeve izjave ne obvezuju mijenjati svoje mnijenje. Koliko ja vidim, a to vidi i Ružičin omiljeni kolega Ivica Šola, Plenković nezaustavljivo grabi Sanaderovim i Merkeličinim stazama koje su Sanadera odvele iza rešetaka u Remetinec, a Merkelicu po svoj prigodi u političku beznačajnost. Čim te kao demokršćanina počnu hvaliti lijevi političari i mediji, narod ti okreće leđa. A najbolje je kada političar za čuvara svojih leđa postavi svoj narod. Koliko je g. Ivica Šola u pravu kada u ovomu tekstu "HDZ-u prijeti 'centremizam'" u politički život uvodi novi pojam CENTREMIZAM, što bi u prijevodu značilo novojednoumlje. Ovo što je izjavio centremist Plenković " Njegove su izjave neprimjerene. Protiv sam bilo koje isključivosti i krajnosti. trenutni problemi na Filozofskom fakultetu trebaju se riješiti u okviru zakona i institucija.", mora izazvati lijevi(plenumaški) i desni (Glasnovićev) ekstremizam. Jer je uvijek na ljutu ranu išla ljuta trava. Da Pustolov hoće i zna suvislo čitati, u Plenkovićevoj bi izjavi opazio podjednaku osudu Glasnovića i plenumaša. Dobro je što makar zagovara rješavanje svih problema društva u izgrađenim institucijama i tu se sa mnom usuglasio. Pametnu dosta! Lp.

VL
LI
livoguza2
18:29 26.09.2016.

"Danas nema pravo činiti to što čini."___________Eto ti ćeš, Pustolove, gospodinu Glasnoviću zabraniti govoriti! Ne znam koju ćeš ustavnu i zakonsku odredbu koristiti. Moguće onu da se ne treba držati zakona kao pijan plota. Što bi mu učinio da nije govorio istinu? I da je plenum održan u punom sastavu? I da onih nekoliko tisuća studenata i njihovih profesora misle kao ti i Mate Kapović? I Nadežda Čačinović? Ili Ranko Ostojić i Neven Budak? Ili...? Nego, da su mene muze pomazale kao tebe, ja bih napisao knjigu deblju od Biblije tvoga brata i tako iz ove kvarne svakodnevice odveo Se vas bum tužil u posve drukčiji svijet, među drukčije ljude, raščlanjujući stvarnost i psihu lijevih progresivaca i intelektualaca koji i nakon izbora vjeruju više predizbornim anketama nego rezultatima izbora. Čitatelji bi uživali upoznavajući lijeve umnike koji vjeruju anketama svih agencija koje brižno bdiju na svim izborima uz ljevoguze političare i koalicije, a nijednom nisu pogodili ni u 20 postotaka rezultate izbora. Narodnoj koaliciji davali punih 10% prednosti pred HDZ-om, a sam HDZ osvojio 5 mandata više nego cijela tzv. Narodna koalicija. A koliko bi tek čitatelji uživali u mentalnom sklopu likova koji plenumom FF-a nazivaju dvjestotinjak studenata, profesora, lijevih političara i slučajnih prolaznika, unatoč činjenici da FF ima preko 7000 studenata. Tu knjižurinu koja bi opisala farmu koja se poziva na demokraciju i Pupovčev ultimatum Plenkoviću koji većini nameće volju neznatne manjine svijet bi razgrabio kao suho zlato. Pogotovu kada bi u njoj bilo mjesta za već opjevane Zoranizme prema kojima su Glasnovićeve ocjene plenuma i plenumaša sitna riba. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:20 26.09.2016.

Robinzon: "Recidivi pokušavaju vratiti NDH u život, a tu im ni Glasnović pomoći nemože.Slomljenu kičmu nitko do sda nije uspio izliječiti."_____________Moja bi rečenica glede recidiva ili povraćanja na staro glasila skroz drukčije: Recidivi koji se samonazivaju plenumašima probaju vratiti u život Jugoslaviju kao tamnicu za hrvatski narod, a tu im ni stotine ofenzivaca Mesićeve sorte ne može pomoći. Slomljenu kralježnicu nitko dosad nije uspio izliječiti." Gospodin general Glasnović dokazuje koliko je velika razlika između generala i vojnika. Da sam ja krenuo na mrskog neprijatelja, tražio bih ga u Srbu ili šumi Brezovici, a general ustanike otkrio na Filozofskom fakultetu usred Zagreba. Onaj tko zna da su knjige napravljene od šumskog drveta, zna da je ustanički pokušaj zauzimanja biblioteke na fakultetu opakiji od zauzimanja šume Brezovice. Jer bi zauzimanje biblioteke značilo totalno paraliziranje stjecanja znanja na koje puno pravo imaju i studenti i njihovi profesori koji ništa nemaju s ustanicima. Zasad su biblioteku obranili zaštitari, a ubuduće će to morati činiti napadnuti studenti i profesori. Ukoliko ustanici pribjegnu poznatom komunističko-velikosrpskom teroru. General je uz njih kao i devedesetih. Zlu ne trebalo. Lp.

VL
LI
livoguza2
14:10 25.09.2016.

„Čitanje je vrlo važno za razvoj vokabulara pa i za obrazovanje te stjecanje dijela opće kulture.“__________S ovim bih se usuglasio pod uvjetom da je knjiga koju čitamo prikladna za stjecanje opće kulture i da je pisana standardnim hrvatskim jezikom. Obogaćivati rječnik knjigama pisanim stranim jezicima u koji spada i srpski, štetno je. Sačuvaj nas, Bože, toga i takvoga rječničkog bogatstva! I opće kulture koju promiče ljevica. Jer ona živi na laži, a laž nema nikakvu svezu s kulturom. Istina je nešto sasvim drugo. Lp.

VL
LI
livoguza2
16:40 25.09.2016.

Upravo sam se mašio Klaićeva Rječnika stranih riječi i naučio da riječ plenum znači pun, sastanak ili zasjedanje neke organizacije ili izbornog organa u punom sastavu. Volio bih znati kako su novinari utvrdili da su svi članovi Filozofskog fakulteta bilii nazočni pred zgradom fakulteta, kako su glasovali i kako su njihove odluke postale obvezujuće. Lp.

VL
LI
livoguza2
18:03 26.09.2016.

Poštovana Ružice! Ima nešto puno gore od nedostatka vremena za čitanje knjiga. Puno gore je kada dobra knjiga dođe u ruke opaka čovjeka koji biva nemilosrdanpa knjigu i autora unakaze totalno. Tu ću situaciju uprizoriti na komentaru našeg vrstnog znanstvenika mise koji skandalozno izvrće stihove Kranjčevićeva Gospodskog kastora. Miso piše ovako: " " Drijemajte samo na mekom sagu. Vani je zima (ne znam Vam toga reći bez bdijenja, al' vi ste uvijek istoga mnijenja!)" Kranjčević piše drukčije: "Drijemajte samo mekom na sagu. Vani je zima (ne znam Vam toga reći po pasju, al' vi ste uvijek istoga mnijenja!)". I bez insinuiranog bdijenja, odgovaram mu ovako: "Vidi se, vidi; uopće psić ste moderan posve," Lp.

VL
LI
livoguza2
16:22 25.09.2016.

" Invertiram pitanje:"__________________Nikako nisam uspio dokučiti je li miso glagolom invertirati htio pokazati bogatstvo svoga hrvatskog jezika ili opće kulture. Ako tko zna, neka mi dojavi. Lp.

VL
LI
livoguza2
16:16 25.09.2016.

"Kada se nisam slagao s piscem zbog bilo čega što pročitah, mogao sam samo zaklopiti knjigu i vratiti ju odakle sam ju posudio."____________Uh, druga i čoveka! A gdje si ti, Pustolove, mogao pronaći knjigu i nekažnjeno se ne slagati s njezinim autorom? U knjižnicama takvih knjiga nije bilo. Je za me, ali nije za te. Da tvoj brat čita Bibliju stoput dnevno, svaki bi put imao što naučiti. Naučio bi štogod i ti da si ju čitao. Makar ne bi susjede volio više od brata rođenoga. Ili ga makar ne bi toiko mrzio. A vokabular biblijski? On je ovisio o onomu tko je Bibliju prevodio. Nažalost, i njezini su prevoditelji odgajani na srpskohrvatskom. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:28 27.09.2016.

Ima, Pustolove, u Imotskoj krajini mnogo kamenja, ali kamenju nedostaju guje o kojima govori Ivo Josipović. Istrijebili ih oni koji su napisali ovo izvješće koje sam pronašao u Barometru Večernjega lista. Dakako, tvoja bi knjiga morala psihoanalizirati zašto baš ovi i njihovi sljednici danas sve neistomišljenike optužuju za govor mržnje. Čujem da je i protiv g. Glasnovića podignuta kaznena prijava, a nitko prstom nije mrdnuo kad je prof. M. Kapović odriješio hlače nad žrtvama Bleiburga i kada je njegov kolega huškao studente da zaštitarima polome noge. Evo Barometrova bisera: " U izvješću sekretara KP Hrvatske 4. narodnooslobodilačke udarne brigade 3. udarne divizije JA, od 31. 5. 1945, navedeno je: „Mržnja kod naših boraca postoji dosta slaba naročito kod novih boraca koji su u zadnje vrijeme došli u naše jedinice, [...]. To se očitovalo prilikom pratnje zarobljenika iz Maribora prema Slavoniji. Mi smo s naše strane poduzeli preko partije da se ta mržnja poveća.....ukazivajući da su to najveći krvnici našega naroda...... Uspjeli smo podići mržnju prema toj bandi i u zadnje vrijeme borci ih ubijaju kada koji ostane iza kolone t. j. koji ne može da ide, ali još uvijek postoji pomirljivaca koji ih vole davajući im vode, kruha i t. d.“ Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
10:42 29.09.2016.

Robinzon "Biblija promatra čovijeka isključivo kao duhovno biće, no Bog je stvorio čovijeka i kao fizičko biće." ......... Bormeš ..... da si čital Bibliju (s razumevanjem) .... shvatil bi da je tebe ..... neumerenost v jelu i piču .....sredila i fizički ..... a ne samo duhovno.

VL
Robinzon
07:55 29.09.2016.

Vito, ne muči se s Biblijom.Sve ti može objasniti ljevoguzi.U Knjizi postanka lijepo stoji da je Bog, lebdeći u tami, izrekao one čuvene riječi: Neka bude svijetlo! I bi svjetlo.Zahvaljujući ljevoguzom, koji je sve to sa strane promatrao, znamo čak i na kojem jeziku je to Bog izrekao i zašto. Sve ostalo je melodija na temu.

VL
Robinzon
12:06 29.09.2016.

A nu ga viđe bluzera.Prokrmeljo odnekud. Ljevogušče, ako ti znaš čitati Bibliju, moraš primjetiti kako je ono izvješće partijskog sekretara iz 1945. davno ranije objavljeno u Bibliji.Takvih i sličnih izvješća Biblija je puna. Uzgred Nikakvo pismo ne može biti sveto.Svetost se odnosi samo na ljudska bića, a ne na predmete.Tuljančiću!

VL
IG
Igi125
16:05 27.09.2016.

livoguza2 Pa vi opet niste ništa osporili iz mog komentara nego izveli posve krive zakljucke. Kao prvo ako je sadržaj knjige poezija ja tu knjigu necu citati jer me poezija ne zanima. Ako je sadržaj knjige kakav dobar krimic ilili nešto što me zanima rado cu procitati. Ja na fakultetu divljanje ne vidim ali vidim oko njega, pa je tako sinoc zapaljen automobil taksiste koji vozi za Uber. To je divljaštvo. Zašto se vecina zadovoljnih ne želi suprostaviti manjini nezadovoljnih nije na meni da istražujem. Pišem ono što vidim. Nisam nigdje napisao da dekan krši zakon nego je u dobi kad bi trebao biti u mirovini a svoje mjesto ustupiti nekom mlađem, po mogucnosti sa razmišljanjima za 21. stoljece. Od pocetka pišem da se problemi na fakultetu trebaju i rješavati na fakultetu a ne da netko tko sa fakultetom veze nema piše statuse u kojima vrijeđa nezadovoljne studente i profesore. Profesore koji su neprimjereno istupali u javnost pozivajuci na nasilje i ono drugo trebao je kazniti dekan. Jel to ucinio ne znam. Vi ocito imate problem i u vidu i na drugom mjestu jer ja nisam pisao o zakonskim isplatama placa vec o saborskom zastupniku koji nema pravo vrijeđati građane koje zastupa u domu koji zovemo Sabor. Opet cu ponoviti mada sam bio jasan i u prošlom komentaru, place zastupnicima ne daje dijaspora nego mi porezni obveznici koji živimo i radimo u Hrvatskoj a ne izvan nje. Prema tome saborski zastupnik je dužan poštovati svoje građane, bez obzira na vjeru, nacionalnost ili politicka opredjeljenja.

VL
VI
Vito
10:52 28.09.2016.

Igi125 27.09.2016 u 11:46h - Zašto se dekan u poodmakloj životnoj dobi ne želi maknuti sa tog mjesta i ustupiti ga nekome mlađem koji bi možda uveo neke modernije sustave _________ Sami ste odgovorili na vlastito pitanje. ______ Uz to ne smijemo zaboraviti niti čistu i nesmiljenu matematiku - godine plus staž i dobijemo količinu novca "zakucanu čavlima" do kraja života, a zove se mirovina. _______ Ovako još može dobivati višak novca i "krpati kraj s krajom", alikad ode u mirovinu, više nema dodataka i brzo dolazi do zaborava. __________ Tako nije niti čudo što se "stari" ne da s fotelje i ne želi promjene, kao uostalom i svaki starac na ovom svijetu kojem su promjene "muka Isusova"

VL
Robinzon
12:20 27.09.2016.

To što mi se poneki potez Plenkija sviđa, ne znači kako sam ja njegov fan Ljevoguzi.Ako se je odlučio otarasiti usluga raznih reptila nije ni čudo.Ako mu je mama bila član SK kao vojna lekarka, mogao je biti odgajan samo u duhu bratstva i jedinstva, a to znači da mu nisu mili razni Ilčići,Glasnovići,Tepeši, Ćorići i slični ćoravci.Simpatičan mi je ponajviše zbog kućnog odgoja, dakle.Uostalom, ušli smo u jesen, a u jesen sve trulo što je nekada bilo gore, pada dolje.Kaj ne ljevoguzac ?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.