Manjak vremena labav je izgovor što knjiga nije u našim rukama
Komentari 75
livoguza2 Opet izvrcete komentare onako kako vama odgovara. Nisam napisao da mi se od poezije povraca nego me takva književnost ne zanima. Naucite komentirati tuđe komentare onako kako su napisani, bez izvrtanja.

Ne čudi se Igi ljevoguzog stavu,jer mu samo podlosti prolaze kroz glavu.Pohvalio nije nikom lijevu mis'o, za svakog će reći da je vesla sis'o.To što griješi dušu baš ga briga nije, oprostit će Crkva grijehe, danas k'o i prije.------------------Poezija se ne mora svakom sviđati, ma priznat se mora da se poezija bolje pamti od proze, ostavlja dubok trag u duši, a naročito ako je ljubavna. S druge strane poeziju ne nagriza vrijeme kao što to film čini sa proznim djelima. Ljevoguzo stvorenje se često služi fragmentima poetskog žanra.Normalno tuđim, jer za vlastiti poetski izričaj smeta ga trnovita duša.
novinarstvo - inače zaduženo za istinu i točnost - sve više teži k lijepom pisanju i bogatom izričaju. _____________ Ma gdje to unutar Hrvatske???? ________ Dajte nas uputite kako bismo napokon imali što pristojno i kulutni napisano, a da je ujedno i istinito ________ Vjerujem da mislite na opće novinarstvo izvan Hrvatske.
ili Smičiklasovoj ulici u Zagrebu ---- Posao me deformirao i teško da ću u ruke uzeti ---- Izgleda da mi je veza s realnošću prečvrsta i naprosto je ne mogu napustiti, pa ni na koji sat ---- Neću se guratiti među redovite čitače ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Poštovana gospođo zastupnice, niste čitač, nemate veze s realnošću, a dokaz je da i dalje pišete o Smičiklasovoj, iako se "vrebači" preslili nakon izbora, a što je petrov i objasnio da novinari moraju čekati nekoliko dana pred tuđim vratima, u Draškovićevu ulicu u Zagrebu. ______ Nemojte se uvrijediti, ali kao da su vas kolege, ili "kolege" zaboraviti o tome obavijestiti - Poslat ću vam sliku, idem ju napraviti pa se vratim
Evo, poslao sam vam sliku novog mostovog gnijezda
Prije bih rekla da sve ovisi o našim interesima ______- Da, kad je netko nepismen i neobrazovan, njegovi interesi nisu pismene knjige, nego knjighovodstvene knjige koje modelira kako bi preuredio pljačku i prikazao se poštenim. ______ Tako su i knjige hdz - ovaca u "najboljem stanju", a Hrvatska je i dalje sve siromašnija. _______ Što je i normalno kad stoka istnog zuba ne samo da ne značitati, nego slijedi čobana i dalje vjerjući mu da ju vodi na dobru ispašu, a čoban vodi u kamenjar i to sad pomoću mosta i onih koji su nas pljačkali prije 1990.g. punih 45 godina.

Vito, paška janjetina, kažu, najbolja je upravo zbog ispaše po kamenjaru.Ispada, po tvome, da HDZ ima najkvalitetnije glasače.Nego, osim tekstova na blogu, čitaš li ti još kojekakvu literaturu? Blog je zabava, a ljevoguzac se još uvijek duhovno obogaćuje literaturom koji mu plasiraju razni Glasnovići i Handžarbegovići.
I zašto ih čitate? ______ Zato što nema pametnijeg posla.
A kako vi stojite s čitanjem knjiga? ______ Ne stojim dok čitam knjigu, obično sjedim, a ponekad i ležim.
Sad, na primjer, ne čitam, ali zato pišem ovdje dok čekam majstore. ______ Još su prošle godine rekli da će doći. ______ Onda sam, prije nego su došli, pročitao knjigu o oblicima i materijalima za fasade pa sam ih očito presrašio, jer nisam htio stiropor, nego mineralnu vunu na fasadu. _____ Nadam se da sad dolaze s kvalitom i stručnošću, a ne rogom za svijeću i mudima umjesto bubrezima. ________- Da, ponekad je dobro pročitati neku knjigu da te "majstori" stručno ne prevedu žednog preko pitke vode. _____ Idem po brošuru pa kad dođu mogu ih pitati znaju li raditi s tom mineralnom vunom kako ne bi otpala na prvom vjetru kao one fasade s nebodera u Rijeci.
Robinzon 25.09.2016 u 16:57h - U svemu je bitno to što su studenti, kao zdravorazumska bića, odbili da im jedan od temeljnih udžbenika bude Biblija. _______ Zašto ne bi bila Biblija???? _______ U njoj piše o Deset zapovijedi i sedamm smtrnih grijeha. ___________ Drugo je to što to ovakvi crkvenjaci ne poštuju pa su se pridružili pljačkašima i pljačkaškoj organizaciji. ______ To ne piše u Bibiliji, ne preporučuje Biblija prihvaćanje pljačkaša okupljenih oko hdz - ovaca. ________ Uz to Bibilju sve više razotkrivaju i dolaze do novih saznanja da je to praktični priručnik ondašnje povijesti i događanja koje su opisivali "ljetopisci" kao svoj dnevnih događaja pa su to uvezli kao jedinstveno izdanje skupljenih dnevnika pismenih ljudi onog vremena. ________ Zašto to ne bi proučavali na fakultetu, filozofskom, gdje se i tako proučava sve i svašta? __________ Evo, novinari imaju svojih pet pitanja na koja, barem u Hrvatskoj, ne znaju točno odgovoriti, a ipak polaze fakultete filozofije i nakon više godina dobivaju potvrdu da su bili i učili o nečem. ________ Nije Biblija telefonski imenik, nema toliko brojeva, a i ono malo što ih ima obično su formule za oduzimanje ili djeljenje koje su zadali apostoli - 6-11; 3:15 i slične formule, puno lakše od matematičkih ili fizikalnih. _______ Tako da ne vidim baš neki negativan utjecaj Biblije na sveopću kulturu mladog naraštaja. _______ Možda je bolja i od marskovog Kapitala, ili hitlerovog Mein kampfa, iako je najbolje sve tri pročitati i zatim vlastitom pameću doći do zaključaka. ______ Iako, "ukupno gledajući", zabranjivanjem Biblije na filozofkom fakultetu dovodi i do znatiželje pa će više studenticai studenata u tajnosti čitati Bibliju kako bi saznali zbog čega je zabranjuju, kao što su nekad zabranjivali hitlerov Mein kampf. _______ I u Bibliji piše da je zabranjeno voće najslađe. ______ Tako da je ovo u stvarnosti odličan "spin" crkvenjaka ______ Ujendo pokazuje i koliko su isprani mozgovi pojedinih studentica, studenata i "profesora" koji sebe nazivaju školovanima i obrazovanima, a negiraju jednu od najstarijih knjiga ikad napisanih rukom davno učenih prosvjetitelja.

Obrisalo mi bezazleni komentar.
U mladosti sam "gutao" knjige u ritmu 2 svakog tj. ili čak i više tijekom ljetnih praznika. A onda sam naknadno shvatio da npr. Krleža u opisu gramzivosti Glembay obitelji nije nego štivo za dječji vrtić - mjereno današnjom generacijom novosteča, nakon privatizacijsko-ratnog horrora 90-ih i da je to zapravo bilo čisto traćenje vremena jer on, kao jedan od najvećih hrv. pisaca, nije mogao pojmiti ni magnitudu pohlepe među hrv. pukom. Recimo kao dječak volio djela Jacka Londona, a današnja generacija može mnogo više o divljini saznati gledajući National Geographic ili Discovery. OK, to je onda bilo bitno jer nije bilo takvog medijskog "švedskog stola", ali danas u epohi interneta su knjige demodirane... Zadnja za koju sam se "uspalio" je bila Lov na Crveni Oktobar tamo krajem osamdesetih, a više nikad nisam osjetio taj neki dječački žar prema beletristici.
@miso je mislio da Vi to Nikako nećete uspjeti dokučiti,_______________Miso! ona tvoja invrezija ove zavisno složene rečenice ne vrijedi šuplja boba. Prava bi inverzija glasila ovako: "Da Vi to nikako ne ćete uspjeti dokučiti, mislio je miso." Čini se da ti inverzija stoji gore od konverzije. Lp.
@Piše RC: ''A kako vi stojite s čitanjem knjiga? I zašto ih čitate?'' .... Invertiram pitanje: I zašto ih ne čitate? ... Onaj kome je posao čitati knjige može ih čitati. Meni nije, pa umjesto toga radim druge stvari. .... Jedino čitam dok vozim. Snimku knjige stavim u kasetofon - vozim i 'čitam'. Tako sam u posljednje vrijema pročitao najviše knjiga.

Taj, kako ga ti nazivaš, gospodin Glasnović je bio pozitivni čimbenik u jednom djelu hrvatske povijesti.Što je tada činio imao je tada to i pravo činiti.Danas nema pravo činiti to što čini.Ponaša se kao krava muzara.Najprije dade puno mlijeka, a onda se ritne i sve to mlijeko prolije.
Ružo, nemoj mene zastupati, o vama novinarima uopće nemam dobro mišljenje, vi ste pravi šljam našeg društva, čak gori i od politikanata.

Skakavče, a po čemu sam ja šljam, gora od politikanata. Molim malo dokaza.

Ružice ne obazirite se.Skakavac je boletan.Danas mu se pogoršalo.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Naši političari su se obrazovali po zatvorima,da im nije bilo zatvora možda nebi ništa ni pročitali osim obavezne školske lektire.