Manjak vremena labav je izgovor što knjiga nije u našim rukama

Komentari 75

Robinzon
07:57 27.09.2016.

Ljevogušče,--------Nu ga viđe ovo: PREDSJEDNIK HDZ-A PLENKOVIĆ OSUDIO GLASNOVIĆEV ISPAD 'Njegove su izjave neprimjerene.----------------------Zna čovac što mu može biti kamen spoticanja, a izgleda da se i drži obećanja kako će eliminirati ekstremiste. Ti si ljevoguzi možeš Glasnovića i doma odvesti.. Bar će te uživati u smrdljivoj atmosferi ustašluka.-------Veliš, pisao bi i Bibliju koja bi bila deblja od one koju čita moj brat.Vjerujem! Dodao bi još kojekakvu hrpetinu gluposti i ustašoidnih fraza.Čak što više, vjerujem da bi u svojoj okolici našao i kupce za Bibliju.Izlaze Josipovićevi reptili ispod kamenja, a kamenja barem oko Imotskog ima na pretek.

VL
Robinzon
08:59 27.09.2016.

U uvodnom tekstu istaknut je i pojam: Neimanje vremena za čitanje. Ovo smatram uobičajenom frazom koja prikriva istinu drugačijeg sadržaja.Vrijeme svaki dan traje 24 sata.Ni više ni manje.Dakle, vremena ima.Stvar je samo u tome čemu ćemo se, u tom vremenu, više posvetiti, čemu dati prioritet, a to onda, kada je čitanje knjiga u pitanju, govori koliko nam je čitanje prioritetno.Zbog čega ljudi rađe upotrebljavaju izraz: Nemam vremena, od istinitijeg: Nije mi čitanje knjiga toliko važno? Što izbjegavati istinu o sebi ako ju živimo takvom kakva jest.Ako pak u sve ukomponiramo gledanje kako je čitanje knjiga bjeg od vlastite stvarnosti, onda je nečitanja potvrda zadovoljstva vlastitom stvarnosti.------------Znam da ovo moje razmišljanje ljevoguzom neće biti interesantno.Njega interesiraju glasnovići drugačijih glasova.

VL
IG
Igi125
09:49 27.09.2016.

Da bi krenuo citati knjigu prvo me treba privuci njen sadržaj. Kad me privuce njen sadržaj imam puno težu misiju, kako pronaci knjigu koja mi se sviđa jer je naravno u knjižarama nema. Vidim da su rasprave oko filozofskog fakulteta preseljene i na ovu temu. Kako vrijeme prolazi možemo vidjeti da se jedino bivši General Glasnovic neprimjerenom retorikom upleo u ova događanja. Nisam primjetio negodovanje akademske zajednice, nisam primjetio nikakve reakcije vecine koja je prema pricama onih koji sa ovim fakultetom nemaju nikakve veze, protiv ovog terora manjine.... Sad je i studentsko vijece dalo potporu prosvjedu. A sam gospodin Glasnovic izgubljen u vremenu i ne shvacajuci da smo u 21. stoljecu nakon prvog posta napisao je drugi, još bedastiji. U prvom je napisao da se prosvjedi manjine u demokratskim društvima rješavaju pendrecima i suzavcem da bi se u drugom opet obrušio na prosvjednike postavljajuci pitanje gdje su bili za vrijeme bivše države kad su se prosvjedi studenata rješavali upravo metodama koje je zagovarao u prvom postu. U isto vrijeme kao buduci zastupnik dijaspore u Saboru na protuustavni referendum kojeg je također pokrenuo jedan ekstremni ridikul i to u državi iz koje je prema pisanju medija Glasnovic dobio najviše glasova, zastupnik dijaspore nije napisao ni slova.

VL
LI
livoguza2
10:15 27.09.2016.

Robinzon27.09.2016 u 09:46h_________________Saberi se, Pustolove, i još koji put pročitaj izvješće. Ako shvatiš njegovu bit, shvatit ćeš i nepobitnu činjenicu da su izvjestitelji i onaj tko ih je u činima podržao, zadali najveći udarac postignućima antifašističke i antinacističke koalicije naprednogg demokratskog svijeta. Kažeš, da su oni evoluirali, a ja vidim njihove sljednike i metode među plenumašima na FF. Doduše, Igi125, koji najprije upozna sadržaj, a tek onda, ako mu se sadržaj svidi, počne knjigu čitati, čita ono što u knjizi ne piše, a omakne mu se ono što piše. Tako naš vrli kamiondžija tvrdi da je g. Glasnović izjavio da bi na prosvjede manjine u demokratskim društvima krenuli policajci s pendrecima i suzavcem, a čovjek izjavio da bi pendrek i suzavac krenuli na prosvjednike manjine koji TERORIZIRAJU većinu. Igi125 to dosad nije imao prigodu vidjeti. Nije tamo vozio kamion. Dakako, Igi125 nikako ne može shvatiti zašto većina ne reagira kontra manjine na FF-u. Ne može on skužiti da bi ta većina činila isto što i manjina da se s manjinom slaže. Imaju ljudi prečih poslova. Čitaju knjige i uče. A kada manjina zauzme knjižnicu i onemogući im čitanje knjiga i učenje, morat će reagirati. A manjina upravo sukobe priželjkuje. Inače će im ustanak propasti. Zasad posao zaštite knjižnice i većine uspješno obavljaju zaštitari. Dok im ustanici ne polome noge. Onako humano i s ljubavlju kako su to naučili od pisaca onoga groznog izvješća. Eto! Lp.

VL
Robinzon
10:34 27.09.2016.

Dakle ljevoguzi, manjina je zauzela knjižnicu i onemogućila većini da se knjižnicom služi sa ciljem stjecanja znanja i kulture.Onda ravnatelj dovodi zaštitare koji istjeruju manjinu iz knjižnice(knjižnica je u sklopu fakulteta), te na taj način onemogućava i većinu da se približi knjižnici.Tvoj Glasnović problem rješava onako kako kaže da se to rješava u pravim demokracijama, pendrekom i suzavcem, kundakom i volovskom žilom, dakle, silom.To je naučio čitajući demokratske uzuse one propale tvorevine Trećeg Rajha.Dobro je da Plenković izbacuje razne Handžarbegoviće i razne Glasnoviće smrti i terora.Sistem, kojeg takvi zagovaraju, povijest je davno odbacila, a posljedice jednog i danas svi ispaštamo.I manjina i većina.Ljevoguzi i sam si manjina na ovom blogu, samo što si ti manjina kao i oni što zastupaju drukčiju seksualnu orjentaciju od normalne.

VL
ZG
zorbas.grk
10:52 27.09.2016.

nikoga Plenković neizbacuje...narod je izabrao...a tko to nije shvatio sam sebi reže granu na kojoj sjedi

VL
IG
Igi125
11:46 27.09.2016.

livoguza2 Pa logicno bi bilo da ne citam knjige ciji mi se sadržaj ne sviđa. Zašto bi citao ili gledao nešto što mi nije po volji? Tražit cu ono što je. Ne vidim što ste ispravili u mom komentaru. Alili vidim da ste velik dio preskocili. Zašto vecini ne smeta svakodnevno ometanje normalnog funkcioniranja obrazovne ustanove treba ipak pitati same studente. Zašto se dekan u poodmakloj životnoj dobi ne želi maknuti sa tog mjesta i ustupiti ga nekome mlađem koji bi možda uveo neke modernije sustave, odgovore također treba tražiti na samom fakultetu. I na koncu problem se jedino može riješiti tamo gdje je i nastao a ne pisanjem komentara po fejsu gdje se vrijeđaju ljudi koji drugacije misle. Pogotovo kad to dolazi od osobe koja ce sjediti u Saboru kao zastupnik svih građana jer cisto sumnjam da ce dijaspora financirati njegovu placu koje se odrekao no ipak mu se isplacuje.

VL
Robinzon
11:46 27.09.2016.

Oooooo Ribolina.Jes živa baaaa? Đet je oni Jura?

VL
Robinzon
15:19 27.09.2016.

Točno ljevoguzi, tvoje nepobitne činjenice nitko nije u stanju osporiti.Razlog je jednostavan i očit; ne postoje.Istina je da si nadjačao velikosrpsku i jugoslavensku većinu.Razlog je isti.Tako što ne postoji.Izmišljaš neprijatelje ko don Kihot.Jurišaš na vjetrenjače, a onda se nađeš u blatu.Kako je prošla Narodna koalicija za mene je jedino važno da je prošla izbore, a izbori pokazaše debelu podjeljenost Hrvata.Pola ih ne izlazi na izbore, a od onih koji iziđu stvarni glasači na koje se Hrvatska država može pouzdati, nisu oni što dadoše glas HDZ-u.Vidio si onaj spot o tome kakav je to intelektualni kapacitet glasača HDZ-a.Za pobjedu, po principu: Hajde i ti Mujo da je više vojske, takvi glasači su dobro došli, no za izgradnju sretnije i naprednije države su svima samo balast.A ti se s njima hvališ.Mašalah, neka ti ih. Eto ti istine, ako si istinoljubac.

VL
IG
Igi125
16:07 27.09.2016.

Robinzon Odgovor na vaš zadnji komentar bit ce jako kratak sa moje strane ali i jako jasan. Tako je.

VL
ZG
zorbas.grk
16:47 27.09.2016.

ovdje još cenzuriraju ??? :-) zaposlili štangaše !!!

VL
LI
livoguza2
18:05 27.09.2016.

Tko je Mujo koji se rukovodi po onoj "kud svi Turci, tud i mali Mujo", a tko su birači s intelektualnim kapacitetom, najbolje svjedoče preferencijalni glasovi koji ljevoguzi intelektualci daju prvom na stranačkoj listi i zahtjev ljevoguzih intelektualaca Predsjednici, Premijeru i predsjedniku Sabora da opozovu izabranog saborskog zastupnika g. Glasnovića, mada u Ustavu i zakonu nigdje nema takve mogućnosti, osim ako zastupnik nije za koje kazneno djelo zatvoren na višegodišnju robiju. Mujama o kojima zboriš nikada na pamet ne bi pala nijedna od ovih bedastoća. Očevidno je da se inteligencijom hvale oni koji inteligencije nemaju. Kao jedan od tvojih neinteligentnih Muja moram se ispričati Igiju125 jer nisam shvatio da on kazalo na kraju neke zbirke pripovjedaka naziva njezinim sadržajem. Eto, i meni se može dogoditi da napišem štogod neargumentirano. A ja mislio da ne kupuješ i ne posuđuješ knjige na kilograme. Samo da nisu knjige poezije jer ti se na pjesme povraća. A Robinzon svakodnevno ispisuje baš poeziju. Lp.

VL
LI
livoguza2
10:51 29.09.2016.

"U Knjizi postanka lijepo stoji da je Bog, lebdeći u tami, izrekao one čuvene riječi: Neka bude svijetlo! I bi svjetlo." ___________________Je. A u tvojoj bibliji piše da je najprije bio tunel pun mraka, a onda se iznebuha odnekud pojavila zvijezda petokraka i nastalo svjetlo. Jačina svjetlosti bijaše nemjerljiva, posebice otkad su drugovi povećali snagu mržnje prijamom novih boraca koji su kokardu zamijenili petokrakom. Zato se mnogima i danas bliješti pred očima. Lp.

VL
LI
livoguza2
11:03 29.09.2016.

Ako Igi125 prihvati Robinzona bibličarom, nikada ne će ništa iz Biblije pročitati pa će zauvijek ostati zakinut za spoznavanje istine. Biblija nije žitija svjatih kako ga poučava Robinzon. A Novi se zavjet još naziva Sveto pismo. Kako o svetosti možee pisati netko komu ništa nije sveto, pa ni ljudski život? I komu se čini da mržnja iz 1945. nije bila dostatno učinkovita pa je 1945. trebala dulje trajati ne bi li se mržnja usavršila do nepogrješivosti. LP.

VL
LI
livoguza2
11:10 29.09.2016.

"Poezija se ne mora svakom sviđati, ma priznat se mora da se poezija bolje pamti od proze, ostavlja dubok trag u duši, a naročito ako je ljubavna._______Teže je Igiju125 s Pustolovom, nego Sizifu s kamenom. Ovom ga je rečenicom opisao kao osobu koja nema tragova ljubavi u duši. Doduše, nije nam rekao je li Igi ispunjen mržnjom koju priželjkuje pisac onoga izvješća iz 1945. ili je skroz ravnodušan. Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
21:12 30.09.2016.

Robinzon "Uzgred Nikakvo pismo ne može biti sveto.Svetost se odnosi samo na ljudska bića, a ne na predmete.Tuljančiću! " .......... Bormeš ........ da si (s razumevanjem) čital Bibliju ...... shvatil bi da ona nije ............. predmet . .......... To jee isto ko da ja velim da je onaj tvoj tukac s jutjuba .... samo komad drveta ...... a ja znam da si ti v njega unesel celoga sebe .....Sve svoje znanje, ..... sve emocije, ........ dušu ....... Taj tukac je komad drveta+robinzon.

VL
ciglerru
17:12 27.09.2016.

Zorbas.grk, što je i kada cenzurirano?

VL
VI
Vito
10:58 28.09.2016.

Robinzon 27.09.2016 u 10:34h - drukčiju seksualnu orjentaciju od normalne. __________ Da, to je malo filozofski upitno: što je drukčije, a što je normalno??? ______ U svijetu prirode imamo snimljene raznorazne situacije, događaje i ponašanja, tako postoje i ženke koji se vremenom prtvaraju u mužjake. __________ A tko smo mi da ocjenjujemo tuđi život?

VL
VI
Vito
11:03 28.09.2016.

Robinzon 27.09.2016 u 09:46h - Nema to sa sekretarom veze. _________ Možda i ima kad uzmemo u obzir da je to kome se obraćate sekretar i za to dobiva mirovinu, jer očito da baš i mena neke šanse da je to bilo prosvjetni djelatnik na stupnju oji zahtijeva viši broj IQ - a od broja godina starosti.

VL
Robinzon
11:06 28.09.2016.

Vito, nema tu nikakvih filozofskih pitanja.Sve ono što služi reprodukciji ljudskog roda je normalno.Drugo je ne drugačija orjentacija, već najobičnija deformacija normalnoga.------------Što se Biblije i primjedbe u tom smislu tiče, neprihvatljiva je kao temelj bilo koje nauke iz nekoliko razloga.Navest ću samo ovaj: Biblija promatra čovijeka isključivo kao duhovno biće, no Bog je stvorio čovijeka i kao fizičko biće.Proučavati čovjeka samo kroz njegovu duhovnu komponentu je, u najmanju ruku, polovično.Normalan čovjek se ne zadovoljava nikakvim polovičnim odgovorima niti rješenjima.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.