Manjak vremena labav je izgovor što knjiga nije u našim rukama

Komentari 75

VI
Vito
11:08 28.09.2016.

Nego, poštovana gospođo zastupnice, možete li nekog iz ZET - a upoznati s činjenicom da tramvaj broj 8 u Zagrebu ne vozi subotom i nedjeljom pa da turisti ne čekalu uzalud i ne podsjećaju se na "Tramvaj zvan čežnja" kako bi došli do Autobusnog kolodvora. ________ Znam, teško je nepismenima napisati rečenicu 8 ne vozi subotom i nedjeljom na nekom od stranih jezika, ali bi im netko učeniji s filozofskog fakulteta to mogao napisati, jer čitamo kako je Zagreb posato turitička "destinacija", a nema poštene informacije za turiste koji koriste javni gradski prijevoz. _____ Barem da turisti nešto pročitaju korisnog kad su već u Zagrebu.

VL
Robinzon
12:43 28.09.2016.

Igi 125, Biblija, pa niti bilo koji predmet ne može biti svet.Svetost je pridjev rezerviran samo za ljude.To se lako sazna, pa i u Vikipediji.Pisci Biblije se zovu HAGIOGRAFI.Crkva tvrdi da su Bibliju pisali nadahnuti Duhom svetim.To hoće reći da im je Bog dao za to ovlašćenje, a Crkva mu dođe kao svjedok da je tomu tako.

VL
VI
Vito
13:50 28.09.2016.

Igi125 28.09.2016 u 12:32h - gurnuo svog prijatelja sa krova koji je zbog toga preminuo. _________ Da, i danas više nema tog krova, pokoj mu duši.

VL
VI
Vito
14:08 28.09.2016.

Biblija???? _______ Dajte malo pogledajte National geograpfic emisije prije Božića, Uskrsa i sličnih blagdana. ________ Vidjet će te koliko je tu putopisa i opisa događanja u tim vremenima. ____________ Što je to rekao iz različitih "perspektiva" i različitih tumačenja suvremenika istog događaja i događanja. _____- Današnjom tehnologijom sve se više "demistificira" Biblija i sve se više pronalaze dokazi o stvarnim događanjima. _________ Crkvenjaci su jednako kao i prije Biblije uvjeravali pučanstvo da ih mora slušati, jer će ih Bogogi kazniti. _______ Prije Isusa Krista Nazarečanina i pisanja o njemu bilo je bogova kao u samoposluživanju, za svakuprigodu pokoji, a žrtve su se prinosile htijele to one ili ne. _________ I tako je vrijeme donijelo jednog Boga pa tko ne vjeruje u njega vidi svog Boga i dalje. ______ A svatko ga drukčije naziva i priziva. _________ I premijer, i predsjednik, i najstarija poduzetnica i najnoviji diktator jednako pozivaju svog Boga da im pomogne u njihovom naumu. __________ Sad se pokušava skrenuti pozornost s Boga na knjigu koja opisuje revolucionarne pomake u civilizaciji, jer je postalo preskupo štovati puno Bogova u takvom potrošačkom društvu. __________ Skoro dva tisućljeća monopola dovelo je do saznanja i suradnje jednog novinar i jednog kapitaliste koji su zajedničkim silama uz Božju pomoć napisali knjigu o posljedicama novca na neobrazovan narod i nazvali ju "Kapital". ______- Sedamdeset godina je ta knjiga bila Biblija pljačkašima i prevarantima koji su ju lijepo iskoristili za vlastite potrebe znalački koristeći objašnjenje što je komunizam - radi koliko želiš, uzmo koliko trebaš. _________ To je znao iskoristiti i jugogenera franjo tuđman pa je tako oko sebe okupio 200 poduzetnih pljačkaša, šačicu jadnih crkvenjaka kojima Kardinal Franjo Kuharić nije dao bezvezno laprdati pa sad ta skupina uvjerava narod kao Isus prije dva tisućljeća to je dobro za njega, jedno bogateći sebe radeći koliko žele i uzimajući koliko im treba.

VL
VI
Vito
08:49 29.09.2016.

Robinzon 29.09.2016 u 07:55h _____________- Je, Bog je bio prvi lustrator i nema više lustratora osim njega _____________ Sve ostalo je "padanje mraka na oči" ili "zatamnjenje uma" ____________ Jedino je Leonardo iznumitelj uvijek iznad glave imao žarulju kad su ga na papir metnuli De Groot & Turk

VL
VI
Vito
08:50 29.09.2016.

Tko čita zlo ne misli - iz stripa "Leonardo je uvijek genij"

VL
IG
Igi125
12:32 28.09.2016.

Vito Vidite koliko je ova situacija oko fakulteta zapravo smiješna. Gospon Glasnovic je pokrenuo dosta veliku lavinu pišuci postove u kojima prosvjednike naziva svakako ukljucujuci i naravno optužbe da su to pripadnici prošlih vremena. U isto vrijeme dekan fakulteta kojii je zapravo cijeli radni vijek proveo na tom istom fakultetu je također svoju karijeru zapoceo u tim bivšim vremenima. Dovoljno je reci da se svakim danom otkriva sve više ostataka loše povijesti ali buduci saborski zastupnik o tome ocito nema inspiraciju pisati. Robinzon Biblija je sveta knjiga ali ima jednu manu, pisali su ju ljudi. A sve što su ljudi pisali kroz stoljeca je prepravljano i prilagođavano crkvenom ucenju. Pronađeni su brojni originalni zapisi kojih više u Bibliji nema poput primjerice zapisa da je Isus kao mali djecak gurnuo svog prijatelja sa krova koji je zbog toga preminuo.

VL
LI
livoguza2
10:46 29.09.2016.

Vito: "Tko čita zlo ne misli - iz stripa "Leonardo je uvijek genij""_________________Baš!? Što onda misli pisac ovoga štiva: „Mržnja kod naših boraca postoji dosta slaba naročito kod novih boraca koji su u zadnje vrijeme došli u naše jedinice, [...].. To se očitovalo prilikom pratnje zarobljenika iz Maribora prema Slavoniji. Mi smo s naše strane poduzeli preko partije da se ta mržnja poveća.....ukazivajući da su to najveći krvnici našega naroda...... Uspjeli smo podići mržnju prema toj bandi i u zadnje vrijeme borci ih ubijaju kada koji ostane iza kolone t. j. koji ne može da ide, ali još uvijek postoji pomirljivaca koji ih vole davajući im vode, kruha i t. d.“ Lp.

VL
Robinzon
09:46 27.09.2016.

Dobro je ljevoguzi da konačno vjeruješ i izvješćima partijskih sekretara.Vidiš kako se do istine dolazi čitajući i pisanije neprijatelja.Ta mržnja o kojoj piše partijski sekretar, bila je stvarana dobrim dijelom kroz indoktrinaciju, a manjim djelom(?) stvarnim doživljajima.Zadojenost mržnjom prema protivnicimaa bila je monstruozna.Zaslužuje i danas, u 21. stoljeću, najstrožu osudu.Dakle, bilo je to 1945. godine poslije krvavog rata.Danas, 61 godinu kasnije, u dvadesetprvom stoljeću, te bolesne mržnje na ovim ašim prostorima nema.Civilizacija s vremenom učini svoje.Jelde da je pojava Glasnovića i njemu sličnih, čisti tipfeler.Nema to sa sekretarom veze.

VL
DU
00:15 26.09.2016.

Gospođo Ružica, čitanje je zaron. U drugi svijet, krajeve, ljudske psihe, ili kamo nas već pisac vodi. Neko vrijeme smo prisutni u knjizi, ne u svojem stvarnom životu. Ako neko vrijeme ne čitamo znači da zbog nečeg ne želimo ili ne možemo napustiti svoju stvarnost - zbog nedostatka vremena, koncentracije, navike, ili stresa, problema... Ako spadamo u one koji stalno čitaju, po pet, šest knjiga mjesečno, to je već možda bijeg iz svoje stvarnosti. Tako nećemo ništa riješiti, no knjiga je dobro, možda najbolje, mjesto za bijeg.

VL
Robinzon
16:05 25.09.2016.

Moj brat ne liježe u krevet bez Biblije. Ja svaki tjedan napišem jedanu pjesmu.U stvari, riječ je o svojevrsnom dnevniku u stihu.Mogu li ja postaviti pitanje: Zbog čega i drugi ljudi to ne rade? Ili ovako: Čita li moj brat knjigu ako čita Bibliju po stoti put.Kakav je to on vokabular obogatio, a još manje nešto naučio, proširio obzore? Prestao sam čitati knjige iz jednostavnog razloga.Čitanje mi je bilo jednostrano primanje informacija.Kada se nisam slagao s piscem zbog bilo čega što pročitah, mogao sam samo zaklopiti knjigu i vratiti ju odakle sam ju posudio.Nisam mogao piscu suprostaviti svoje mišljenje, a čitanje radi čitanja sam doživljavao kao svojevrsnu tiraniju.Fundus riječi, vokabular dakle, čovijek obogaćuje samo komunikacijom s drugim ljudima, a oni ne moraju biti pisci.Sam odabir štiva ovisi i o poznavanju pisca ili autora nekog teksta, a to hoće reći dame interesira i ono što pišu, odnosno kako razmišljaju i moji politički neistomišljenici.Da bi neprijatelja lakše pobjedio, trebaš ga dobro upoznati.Uostalom, koliko je pristojno nekoga pitati što trenutno čitaš.Taj, koji to pita, najmanje želi čuti odgovor na to pitanje, već, načešće, želi sebe istaknuti kako je on sam pripadnik nekih intelektualnih ili drugih superiornih krugova. Ružice, ovo je tema o kojoj bi se dalo prilično toga reći, bez šanse da itko od toga stekne bilo što korisno.

VL
MI
miso
18:21 25.09.2016.

@livoguza2, 25.09.2016 u 16:22h, " Invertiram pitanje:"__________________Nikako nisam uspio dokučiti je li miso glagolom invertirati htio pokazati bogatstvo svoga hrvatskog jezika ili opće kulture. Ako tko zna, neka mi dojavi. Lp. ... Evo, Kristijane, znam ja. ... @miso je mislio da Vi to Nikako nećete uspjeti dokučiti, odnosno u inverziji; da Vi to nećete uspjeti dokučiti Nikako. Znači, invertirano ili neinvertirano Vama je uvijek isto. Drugim riječima: kanite se ćorava posla, ni' to za Vas da dokučujete @misine misli. ... Drijemajte samo na mekom sagu. Vani je zima (ne znam Vam toga reći bez bdijenja, al' vi ste uvijek istoga mnijenja!)

VL
Robinzon
08:15 26.09.2016.

Uvjerljivo zvuči da je čitanje knjige bjeg iz vlastite stvarnosti.To po nekad može djelovati kao terapija, no i tu treba naći mjeru.ovo mi stvori poveznicu s pjesmom: Što to ima u ljudima tužno.........................Evo, čak i pismeni uradci pojedinaca na ovomm blogu, potiče na sjećanje na spomenutu pjesmu.Naročito kada su to "uradci" ljevoguzog.Taj će ti unići u deveto koljeno kako bi dezavuirao sugovornika, a to mu je česta potreba zbog nedostatka argumenata.I ovu današnju Hrvatsku naziva NDH, makar zna da je itekako zavisna (ovisna) o EU, a da ostale svjetske sile ne spominjem.Ova Hrvatska ne može biti toliko nezavisna kao ona za kojom žali.Ona njegova zavisila je samo o Trećem Rajhu i njegovoj sudbini na ratištu . Slomom tog patrona pukla je i kičma te države, pa i šire.Recidivi pokušavaju vratiti NDH u život, a tu im ni Glasnović pomoći nemože.Slomljenu kičmu nitko do sda nije uspio izliječiti.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.