Za nepodnošljivu vrućinu krivi su rashladni uređaji

Komentari 146

LI
livoguza2
10:24 20.07.2015.

"::::::::::::::::::: Baš je lijepo kad kolinda, pardon predsjednica, trenira brigu o narodu. U predizborne svrhe. Lp."____________________Vito, skroz ispravno zboriš. Trenira Kolinda da crvenila kojim je obojana Hrvatska zbog vrućine i koju je Josipović htio ideološki obojati čim prije nestane i zamijeni ugodnom modrinom. Zar ne vidiš da mnogi lakše podnose studen nego vrućinu. @danho bi najradije odlepršala u Norvešku. Tamo nema ni temperaturnog ni komunističkog crvenila pa se lakše diše. Lp.

VL
VI
Vito
10:54 20.07.2015.

livoguza2 20.07.2015 u 10:12h __________ Za takve kao vi jedino pesticidi modernog vremena mogu biti učinkoviti _________ DDT ste disali dok su vam prali mozak i sadili petokrake koje sad lebde ispred vaše mrene na i tako slijepim dupljama gdje bi čovjek očekivao oči

VL
VI
Vito
07:00 23.07.2015.

čujovo 22.07.2015 u 16:04h Čorbice... Evo, tvoj (i Guzov) komentar podsjetio me na komentare srpskih šovinista... ______________ Očito ne znate što je šovinizam pa ću vam objasniti --- šovinizam = mrziti srbe više nego što je normalno.

VL
VI
Vito
14:33 20.07.2015.

Evo, upravo vidjeh u web izdanju "večernjaka" _______________ Genijalna rješenja Vruće vam je? Snađite se Ovi genijalci su našli način da se rashlade _____________ U petom redu šesti naslov

VL
ZG
zorbas.grk
12:34 22.07.2015.

vruće je vruće kida rade iz RH...neće on boraviti tamo gdje neće sa Briuna imati otvoreni izlaz na more...nije rekao hoće li u Sl ,Srbiju ili beli svet !?

VL
IG
Igi125
09:36 19.07.2015.

Interesantno kako uvijek kažu da su ove vrucine posljedica globalnog zatopljenja da bi izvukli podatke iz prošlosti u kojoj su se takve vrucine vec događale. Da su ljudi postali prekomotni i da bez klime jedva preživljavaju to je istina. I dok radnici tipa građevinaca ili cestara otrpe sve oni navikli na klimatizirane zatvorene prostore kad izađu na zrak umiru. Naravno da prodavaci i serviseri raznih klima uređaja zadovoljno trljaju ruke jer posla sigurno ne manjka.

VL
DU
19:01 20.07.2015.

Kako se efikasno rashladiti pri ovim visokim temperaturama? Tuširanjem! Da ali uz jedan mali trik. Tuširajte se isključivo mlakom vodom, nikako vrućom ili hladnom. Nakon tuširanja ne brišite tijelo odmah. Pustite da vam koža bude minutu-dvije vlažna. Ne brišite se ručnikom, uzmite najobičniju čistu plahtu i njome se lagano omotajte. Plahta će upiti vodu ali će koža ostati vlažna. To rashlađuje. Preporučeno je pri visokim temperaturama zraka, ljeti, piti dosta tekućine. Do dvije litre dnevno. Želite li se efikasno rashladiti skuhajte zeleni čaj. Pijte ga u gutljajima ali ne vrućeg, mlakog ili hladnog već toplog. (pametni su ti Kinezi!) Rashladit se dodatno možete i tako da pod tekuću hladnu vodu močite podlaktice, naizmjenično. Kad osjetite da su vam ruke i dlanovi hladni prislonite dlanove na čelo ili na vrat tako da su vam prsti iza ušiju. Držite oko pola minute. Rashladit se možete i tako da hladnu vodu (ne iz frižidera) promućkate u ustima i ispljunete, ne gutati. To se radi nekoliko puta za redom. Dobro je i rashlađivati potkoljenice hladnom vodom slično kao i podlaktice. Tijelo rashlađeno na taj način izdržat će nekoliko sati u prostoriji s pokretnim jednim ili dva ventilatora koji pušu indirektno a ne direktno u vas. Isprobano i djeluje, premda nisu svi ljudi jednake konstitucijeje.

VL
IG
Igi125
11:48 19.07.2015.

zorbas.grk Kad god kiša pada ja velim da se dogodilo neko cudo. Pa dajte se potrudite napisati nekaj pametnoga da nas kišica malo rashladi.

VL
VI
Vito
06:51 21.07.2015.

Igi125 20.07.2015 u 19:36h ___________- Bolnica uzagrebačkoj Dubravi je vojna bolnica njihovog mrskog maršala. ___________ Zato i ima sve moderne uređaje koje medicina poznaje. __________ Jedino mi nije jasno zbog koga nju zaobilaze "svi" i ne "pljuju" po njoj jerr je izgrađena i uređena u vrijeme "crvenih".

VL
VI
Vito
06:59 22.07.2015.

Igi125 21.07.2015 u 19:01h - ali znam da kod primjerice radova na cestama nisam vidio nikakve šatore ili neke druge objekte gdje bi se radnici mogli okrijepiti i odmoriti ___________ Onda niste bili na Jelačićplacu kad su popravljati (najbolji posao na svijetu, osiguran sve dok se netko ne sjeti i ne počne kontrolirati takve "radove") "kocke" između tračnica. _________ Naime, pored dva (2) javna zahoda - jedan zatvoren na Jelačićplacu i jedan u Crnatskovoj pored Jelačićplaca, "radnicima" su postavili prenosni zahod uz samo "gradilište" - tako su imali gdje sjesti i odmoriti se u hladu. ____________ Zanimljivo je i kako je milanče dopustilo postavlajnje "barake" ispred ulaza u zahod - zaštićeni spomenik arhiteture zatvoren zbog seljačine koja ne zna što je gradska i građanska kultura

VL
VI
Vito
15:15 22.07.2015.

livoguza2 22.07.2015 u 13:31h _______-- tebi niti sol iz Stona ne može pomoći. ________ Jasno si napisao da ti je ideologija koja ne priznaje zdravi razum jedina nit vodilja i tako si očito učio u vrijeme svog prosvjećivanja - očitoto si ti taj koji je betonirao učenike kad su ti na nastavi rekli da su gladni - jedino tako možeš opravdati tu tezu o maršalu koja do tvojeg pisanja ovdije nikad nije postojala. _______ Očito ti je komad betona prošao kroz uho pa sad odbijajući stvara čudne kombinacije zvukova u tvojim pužnicama pa nam ih tako interpretiraš. _____ Makni pogled sa slike maršala koja ti visi iznad kreveta, vijet ćeš da će se odjednom pojaviti drukčija, ljepša slika - slika praznog zida, bolje nego što sad imaš noćne more zbog maršala iznad uzglavlja. _________ Pokušaj sa slikom nekog sveca, ili svetice, možda prosvjetliš

VL
DU
12:06 21.07.2015.

Eto gospođo Ružice, livoguza vas je okarakterizirao i besposličarkom, još jednom u nizu uvreda na ovom blogu. Prekrasno, dođeš nekomu u goste pa ga izvrijeđaš "na pasja kola". Ali dotični vjerojatno nikad ne pere ruke, ili ih nikad nije praoo na radnom mjestu, ako ništa drugo a onda nakon velike "nužde" pa mu se čini da je minuta dvije, u ljetnim mjesecima, držati podlaktice pod tekućom hladnom vodom besposlićarenje. Ili se rashladiti s hladnim rukama na čelu i vratu.

VL
ciglerru
16:40 21.07.2015.

Livoguza2, dobro ste primijetili da Međimurci uglavnom nemaju problema. A znate li zašto? Samo dva naslova iz Večernjaka posljednjih dana: "U ovoj hrvatskoj županiji (Međimurskoj, op.rc) produktivniji su od Nijemaca" i "Međimurskog župana zakon natjerao da si - poveća plaću!",!", a poznato je da Međimurci imaju među najnižim prosječnim plaćama u Hrvatskoj, da im nje svaki pedalj zemlje obrađen, da su okućnice u cvijeću... Nije puno, ali...
 Sadašnjih 22.078 kuna bruto manje je od minimuma pa se diže za 16,85

VL
ČU
čujovo
17:52 21.07.2015.

Evo ja pobjeg'o sa istarskih vrućina. Nije se više izdržalo. Sparno k'o u priči. Cijeli dan provedeš u zatvorenoj i zaškuranoj kući, a zašto?? Zaradi par stupnjeva razlike? Vani 40, unutra svježih 35? Jel' to to? Nije.... Nego, o čemuu priča ovaj naš bivšesocijalistički učo? On izgleda nije bio gladan dok je Tito bio živ. Inače bi bio zabetoniran.... Svašta. Hoću li i ja tako prolupati kad dođem u njegove godine? Ajme...

VL
LI
livoguza2
22:05 19.07.2015.

Kažu da se Hrvatska svakodnevno sve više crveni. Nepravedno je za to optužiti rashladne uređaje kad svi znamo da je Ivo Josipović svojedobno prijetio da će zacrvenjeti cijelu Hrvatsku. Zasad mu se plan ostvaruje što nije loše. Makar znamo kako bi nam bilo pakleno u njegovoj crvenoj Hrvatskoj. Ne daj nam, Bože, doživjeti toliki pakao. Lp.

VL
VI
Vito
06:34 22.07.2015.

livoguza2 21.07.2015 u 16:00h - moli ih da PROVJERE je li istina ono što je čula ____________ Da, da, bavi se tipičnim ženskim poslovima - rekla kazala - a onda zlorabi svoj položaj i trguje utjecajem ______ Stvarno to još nismo vijdli od njezinih partisjkih kolega, iznenađenje i novost, zar ne, prosvjetni djelatniče.

VL
LI
livoguza2
11:37 21.07.2015.

Ovo je naslov Večernjakova teksta: "Grabar-Kitarović uputila pisma Cvitanu, Ostojiću i Miljeniću". Moguće Vito i ovo pismo smatra Predsjedničinom prljavom kampanjom u korist HDZ-a. Ja opet mislim da je ovo pravi način na koji Predsjednica skrbi o nepravdom ugroženim državljanima RH-e. Bilo bi dobro da Vito stisne oči i ne gleda u fotografiju kako od uzbuđenja ne bi napunio gaće. Lp.

VL
LI
livoguza2
13:25 22.07.2015.

"Livoguza2, , riječ je o vrućinama, ali , meni je svejedno kojim će redom predsjednica Grabar Kitarović obilaziti građane, no, nije li logičnije da prvo posjeti Međimurje pa onda prenese njihovo iskustvo? Vi predlažete obrnuto."________Ciglerru! Ništa ja ne predlažem niti o djelovanju Predsjednice odlučujem. Jedino se nas dvoje nikada ne možemo usuglasiti što je naopako, a što normalno. Meni je normalno da u ljetne dane, u vrijeme turizma, obiđe more i upozna se s problemima turizma i ribarstva, u Liku zimi i upozna se s problemima koje donosi zima, u Slavoniju i Baranju u vrijeme žetve i sazna što muči ratare i stočare, a u međimurje tek poslije togai sazna zašto Međimurci posluju uspješno i tek potom ostalima prenese njihova iskustva. Vi opet mislite da bi u Liku trebala ići ljeti, na more zimi, u Slavoniju i Baranju između jeseni i zime, u BiH nikada. Komu su se pobrkali lončići, neka prosude čitatelji Vašega bloga. A ja jedino znam da je Josipović iskakao iz svake paštete i kad je koju gostionicu posjetio, a Predsjednica otputovala u izrael pa je nigdje nema. Čovjek se ponekada zapita bi li narod znao da je živa da ne ide među narod. Jer je mediji ljube kao mater ludu kćer. Molio bih Vas da vi ovomu pacijentu Joviču objasnite da je Tito betonirao gladne jedino kad su tvrdili da su gladni. Dakle, morao si biti gladan i javno reći da si gladan da bi bio zabetoniran. Akcent je na reći, a ne samo na biti gladan. Moguće on Vama povjeruje ako mu prezentirate ove činjenice. Koje on zove besmislicama. Jer je rođen prolpan i dodatno ga lupalo ideologijom koja ne priznaje zdrav razum. Lp.

VL
IG
Igi125
19:01 21.07.2015.

Danas sam na radiju od kad je poceo val ovih prevelikih vrucina umjesto uobicajenih baljezganja tipa držite se hlada, klimatiziranih prostora, izbjegavajte fizicke napore cuo onu drugu stranu koja govori o ljudima koji ne mogu izbjegavati ni fizicke napore, niti mogu boraviti u klimatiziranim prostorima poput cestara, građevinaca, vatrogasaca koje uz ljetne vrucine grije i vatrena stihija. Kako i sam spadam u one koji ne mogu izbjegavati fizicki napor, dosta vremena provodim na otvorenom izložen suncu, dobro znam kakve su to muke. Onda se u eter javio netko iz inspekcije rada pa vele da po zakonu poslodavac mora radnicima koji rade na terenu osigurati vodu, šatore ili neke druge objekte gdje ce se radnici moci ohladiti... Koliko se te odredbe poštuju ne znam ali znam da kod primjerice radova na cestama nisam vidio nikakve šatore ili neke druge objekte gdje bi se radnici mogli okrijepiti i odmoriti.

VL
VI
Vito
06:58 23.07.2015.

Objava: 22.7.2015 | 10:32 Moje zdravlje Donosimo sve o hladnim zamkama ljetnih vrućina! Potražite magazin Moje zdravlje u subotu, 25. srpnja u paketu s Večernjim listom za samo 5 kuna ili samostalno za samo 14 kuna na svim kioscima! Ovee subote požurite na kiosk jer stiže pravo osvježenje na čak 100 stranica, a najbrže čekaju nagrade! _____________ Poštovana gospođo zastupnice, izgleda da vi "dajete" ideje novinarima kako naplatiti savjete o zdravlju, a prije toga nas pitate za savjete i iskustva. _____________ Ili i kod vas "lijeva ne zna što radi desna"?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.