Za nepodnošljivu vrućinu krivi su rashladni uređaji

Komentari 146

LI
livoguza2
16:22 21.07.2015.

"Eto gospođo Ružice, livoguza vas je okarakterizirao i besposličarkom, još jednom u nizu uvreda na ovom blogu."___________Coriolane, nisi me iznenadio izvrtanjem činjenica. Ne znaš ti drukčije. Nisam je Ružicu optužio za besposličarenje, nego sam tvoju kuru nazvao kurom za besposličare.. Nakon njezina reagiranja na tvoju kuru, začudio sam se da ona ima toliko slobodnog vremena i djelomično ju provoditi na radnomu mjestu. Da sam joj ja poslodavac, to joj ne bih dopustio i plaćao. Tako me naučilo u Njemačkoj sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Tamo se plaćao rad i učinak na radu, a ne radno vrijeme. Toliko o navodnoj mojoj optužnici protiv Ružice na njezinu blogu. Probao sam zamisliti primjenu tvoje kure na kuharima u ovim vrućim danima. A i oni imaju pravo na rashlađivanje kao i ja kao umirovljenik koji nema radnoga vremena. Vidim da i tebe progone aktivnosti naše hrvatske Predsjednice "rugobe" kao i Vitu. Puno ti toga nije jasno ni po volji. U Dalmaciju i Istru je normalno ići u vrijeme turizma jer je turizam njihova glavna gospodarska grana. U Liku bi bilo normalno ići zimi i sagledati ličke probleme. Najviše te muči što u BiH ide prije nego u Međimurje. Ustav joj nalaže obvezu brinuti o svomu hrvatskom narodu koji je u BiH ugrožen. Srećom Hrvati i ostali u Međimurju nemaju takvih, a ni gospodarskih problema pa im Predsjednica nije nuždna. A kad tebi dođe nužda, koristi školjku umjesto bloga. I ne laži ljudima u oči kad oni mogu pročitati što sam i kako napisao. Izgleda da si ti sakrio transparente na kojima je pisalo "Je suis Charlie!", čim se toliko trudiš glede onemogućavanja moga komentiranja. Lp.

VL
ciglerru
09:44 21.07.2015.

Coriolane, hvala na korisnim savjetima. Detaljni su pa su zaista vrlo korisni. Isprobat ću ponešto već danas - nešto na poslu, a nešto doma.

VL
LI
livoguza2
13:08 19.07.2015.

"zorbas.grk Kad god kiša pada ja velim da se dogodilo neko cudo. Pa dajte se potrudite napisati nekaj pametnoga da nas kišica malo rashladi."________Sudeći po Igijevim komentarima, načekat ćemo se dok padne kiša. Lp.

VL
DU
15:18 22.07.2015.

Zanimljiva je ta odluka Predsjednice da trošak svog Ureda ljeti prebaci na Ministarstvo obrane. Pa najavila je štednju svog Ureda, kaj ne? Kada bi svoj Ured u ljetnim mjesecima prebacila u državne rezidencije na Jadranu ili drugdje, to bi morala platiti iz vlastitog džepa pa makar i 7 kuna!

VL
LI
livoguza2
13:07 19.07.2015.

"Kako vi podnosite vrućinu? Kako se nosite s njom? Imate li savjet za druge?"_____________Od svih savjeta koje sam dosada čuo, meni se najučinkovitijim i najprihvatljivijim čini savjet ministra kulture g. Berislava Šipuša. On se nalije vina dok ne dostigne 0.7 promila u krvi (zlobnici tvrde da je 1.1 i da je to policijska tajna) i tako unutarnju toplinu digne iznad vanjske i puno ju lakše podnosi. Pogotovo kad tolikom unutarnjom temperaturom vozi automobil, koji mu je po zakonu na raspolaganju, skupa s vozačem, u službene svrhe, a on ga koristi za odlazak na privatne zabave. Kako je tamo privatno slavio Dan borca (4. srpnja), to mu se računa kao službena uporaba vozila i unutarnje temperature tijela. On se ispričao pa se i ja ispričavam. I ne ću dati ostavku sve dok Vito to ne zatraži kao u slučaju Bandić. E, da! Urlate protiv Bandića, a lijepe vam vodoskoke za rashlađivanje napravio. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:35 22.07.2015.

"Danas sam na radiju od kad je poceo val ovih prevelikih vrucina umjesto uobicajenih baljezganja tipa držite se hlada, klimatiziranih prostora, izbjegavajte fizicke napore cuo onu drugu stranu..."________Igi125! Ugasi radio u kamionu zbog sigurnosti na prometnici. A i zbog baljezganja radijskih voditelja. Jedan je upravo jučer iznio svoju ideju za rashlađivanje u ove vruće ljetne dane. "Genijalac (nisu mu dorasli ni naši prolupanci Vito. Jovoču, Coriolan...) ni okom nije trepnuo kad je u eter pustio izjavu: "Nabijte tuku na onu stvar pa će vas ona mahanjem krilima učinkovito rashladiti!" Ako se ova izjava ne uklapa u temu ovoga bloga, neka sam tovar. Još da mi je znati je li i ovaj "umnik" završio novinarske škole i je li član družine koja se HND zove. Znam da bi se s ovakvom pameti u tu družinu skladno uklopio. Lp.

VL
ciglerru
09:46 22.07.2015.

Livoguza2, , riječ je o vrućinama, ali , meni je svejedno kojim će redom predsjednica Grabar Kitarović obilaziti građane, no, nije li logičnije da prvo posjeti Međimurje pa onda prenese njihovo iskustvo? Vi predlažete obrnuto.

VL
ČU
čujovo
12:32 22.07.2015.

Guže dragi... sad si me skroz zablokir'o. Kažeš: "...Nije on zabetoniravao one koji su bili gladni...", a prije toga kažeš kako je Tito bac'o u jamu gladne seljake jer da su blatili komunizam svojom glađu.... Pa daj se odluči!? Hbte, ne moram ti ni reći da lažeš, sam to kažeš... da prostiš, i bez uvrede. Mislim, lažeš barem 50%.... Jest betonir'o gladne ali nije betonir'o gladne??? Baš me zanima na koju si to foru položio učiteljski ispit, i to pred Titinom komisijom???? :) :) Uostalom, nisi mi odgovorio kako to da i ti nisi bio zabetoniran? Da ti ja kažem? Jer nisi bio gladan. A nisi bio gladan jer si se mrsio u Titovom komunizmu. Tvom kolegi odrapili 2 godine jer se žalio na hranu u JNA, a tebi nisu odrapili ni dana??? Tebi je, očito, JNA hrana dobro teknula... :) Ajd' ne davi me više tim priručnim besmislicama, saberi se i napiši nešto logično i probavljivo..

VL
ZG
zorbas.grk
17:17 19.07.2015.

svi ste zaboravili ili se varam na vrijeme za čaj " Tea Time" ....bolje nego hladni napitak u vručim danima

VL
ZG
zorbas.grk
10:32 19.07.2015.

Upravo tako cijela kuća , svi prozori otvoreni cijelu noć od 22h pa u jutro do 8:30 naravno preduvjet su mrežice protiv komaraca, a u 8:30 zatvaranje prozora, spuštanje zavjesa i navlačenje dekorativnih gustih zavjesa...u kući mrak i zadržana snošljiva temperatura od 25-27 stupnjeva sve do cca17h. Kod ovih temepratura oko 37 tada se pali klima na 27-28 koja se ukapča i iskaća automatski da održi ti dotadašnjih 27 stupnjeva i nema hunjavice i nema kihanja a svakih 15 dana dezinficiranje uredjaja tako da nema ni legionele i u čemu je problem ?

VL
VI
Vito
06:39 20.07.2015.

livoguza2 19.07.2015 u 16:10h - Baš je lijepo kad milicija, pardon policija, trenira strogoću. U predizborne svrhe. Lp. ___________________ Vi uvijek jedno pišete, a drugo mislite: očito je da ste htijeli napisati::::::::::::::::::: Baš je lijepo kad kolinda, pardon predsjednica, treniraa brigu o narodu. U predizborne svrhe. Lp.

VL
VI
Vito
10:32 22.07.2015.

ciglerru 22.07.2015 u 09:46h __________- Mislio sam da ste ipak iskusniji i ozbiljniji, poštovana gospođo zastupnice. _________ Vi od poslušnice hdz-a očekujete logičnosti????????? __________ Tko je do "malo prije" bio predsjednik poduzetnika? - milošević - spodoba koja je uništila Pastor i na mjestu tvornice izgradila stanove za prodaju osiromašenim bivšim radnicima i te tvornice. _______ Tko je savjetnik toj predsjednici? - šeks - spodoba koja je promijenila Ustav kako bi nas bez prolema anektirali i kako bi lakše manipulirali i tako lošim zakonima. ___________ Zašto nije išla u dobro uređenu županiju? _________ Zato što tamo ne može muljati i praviti se brižnom i skrbnom za neradnike. _________- Znaju njezino nalogodavci gdje se lakše može manipulirati i s kim se lakše može manipulirati - s onima kji pšoslušno rade i ne postavljaju suvišna pitanja. ________ Zar bi se Hrvatska toliko osiromašila da su po njoj ljudi jednako zaposleni kao u Međimurju??? ________ No, kad i koliko su dugo Međimurci na vlasti imali hdz??? _______ To bi vi lakše mogli saznati i onda bi razumjeli tko i na koji način radi. __________- Dovoljno je samo pogledati koje sve općine i mejsni odbori traže novce od države pored zlata u dvorištu i koje šute i rade ne tražeći od države "ništa".____________ Nije li znakovito da je većina mjesta u kojima valada hdz "zaostala" u razvoju, dok druga mjesta u kojima vlada neka iole pametna stranka imaju veći razvoj i "stopu zaposlenih". _________ Tko je za to kriv? _____- Vlada, ili ta lokalna uprava??? _____________ Zaobilazi mačkica vruću kašu, jer zna da bi se opekla

VL
DA
danho
10:02 20.07.2015.

Ja na poslu imam 21 stupanj, usred ljeta vestice, carapice..jer je mojim kolegama i 21 stupanj vruce, kad izadjem van pluca mi oce eksplodirat i naravno da onda ne podnosim vrucine od 35..selila bih se na sjever, u norvesku

VL
VI
Vito
10:45 22.07.2015.

ciglerru 22.07.2015 u 09:46h _________ Nije niti predsjednica "bedasta" - u Međimurju joj na raspolaganju stoje samo radna mjesta _________ U Lori joj na raspolaganju stoje dva (2) broda - jahte za službena putovanja kojima može posjetiti otoke - tako će godišnji praktički provesti na moru "besplatno", kao spavajući u vojarni kao i svi drugi vojnici. _____________ Praktički se služi vojskom u političke svrhe - troši njihove novce kao "glavni zaposvjednik", a prikazuje se da "štedi". __________ Dok vojnici preko vikenda odlaze doma, zbog nje se cijela "brigada" mora brinuti o sigurnosnim protokolima, što znači da vojska mora ostati u vojarni dok je ona tamo, znači i preko vikenda, ako joj se prohtije ________- Je li to onda jeftinije od zatvorne vojarne s nekoliko stražara?

VL
ČU
čujovo
14:29 23.07.2015.

Vito... ".A što misliš koliko sam ja to puta rek'o Guzu i ovim njegovim pobočnicima? Nisam. doduše, bio tako oštar... rekoh im samo da oni ne vole ni sebe, a kamoli druge. Da vole sebe, ma koliko, ostalo bi nešto ljubavi i za druge...ali, hbga, ako nečeg nemaš onda ne možeš ni ostati bez tog nečega čega nemaš. Prosta logika. ... plus toga, izgleda da su opet banirani zbog prostakluka i nekulture, sačekaj još malo da im istekne kazna pa kad nahrupe ovamo ti im reci što ih sljeduje.

VL
ciglerru
11:31 20.07.2015.

Vito, molim da o izgledu predsjednice Grabar Kitarović, kao i svih drugih osoba, ne pišete vrijeđajući, Nepristojna, neukusna uvreda.

VL
ZG
zorbas.grk
15:23 23.07.2015.

konačno možemo napusti ovu temu,...prognaziraju skore oblake kišu pa i moguće nevrijeme,.možda ohladi i neke usijane glave

VL
JL
Jura.Luzer
22:58 11.08.2015.

Gospođo Ružice "Za sve su krivi rashladni uređaji." .......... Je .....istina je da mrcine svu potrošenu struju , praf za praf, pretvore v toplinsku energiju ..... i da poprilično podgrijavaju ionak pregrijani asfalt .... ali ipak netreba svu krivicu na njih svaliti. ............ Joj ....jeste koji put ..... hodajuči po vrućoj cesti ..... naišli na užareni zrak iz klima uređaja? ...... Grozno!

VL
LI
livoguza2
15:52 20.07.2015.

"livoguza2 20.07.2015 u 10:12h __________ Za takve kao vi jedino pesticidi modernog vremena mogu biti učinkoviti _________"______________Vito! Bio sam siguran da ne ćeš moći odoljeti porivu da pesticidima likvidiraš sve one koji nisu usklađeni s tvojim umom i političkim opredjeljenjem.. Dobro je što se makar ne bi služio već isprobanim pesticidima koje je svojedobno rabio Tito. Morat ću prosurfati po internetu kako bih saznao koje bi ti pesticide, da ti se pruži zgoda, koristio. Pretpostavljam da si puno naučio od ISIL-ovaca o korištenju suvremenih pesticida. Bog ti dao mozga makar koliko ti piza tisućiti dio jezičine! Lp.

VL
JL
Jura.Luzer
23:08 11.08.2015.

Gospođo Ružice "Da bih sama sebi argumentirala da je i prije bilo toplinskih udara pročešljala sam stranice Državnog hidrometeorološkog zavoda i podaci za srpanj " .......... Lažu!. ......... Zakaj lažu ? ........ Lažu zbog načina merenja. .....Propisi im kažu da moraju temperaturu meriti na dva metra visine iznad trave v hladu. ........... A di toga više ima?..... V Maksimiru ... na Griču i kod Aerodroma na polju ...... Zakaj ne mere na dva metra visine na suncu iznad betona Jelačić placa ..... ili na dva metra visine na suncu iznad asfalta parkirališta šoping centra ...... gdi još na jadnog prolaznika dodatno pušu klima uređaji?............... Pa onda tak izmerene temperature izmerite s ladanjskim temperaturama ........ iz vremena mog dede...... i suočite se s istinom.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.