Za nepodnošljivu vrućinu krivi su rashladni uređaji

Komentari 146

IG
Igi125
19:36 20.07.2015.

livoguza2 Eto spomenuli ste bolnice i nehumane uvjete koji u njima vladaju. Bilo bi dobro da predsjednica krene u obilazak bolnica sa ministrom i da ga priupita zbog cega je tome tako. Mišljenja sam da se na bolnicama nebi smjelolo štedjeti no to se vrlo uspješno provodi vec godinama. Imao sam srecu u nesreci da sam završio u bolnici Dubrava koja je u potpunosti klimatizirana. Kad bi bar sve bile tako sređene.

VL
MI
miso
11:13 19.07.2015.

Draga Ružice, svaku vrućinu danju nekako preživim, ali najgora mi je noć. Ako me vrućina noću probudi upropasti mi dva naredna dana, dok se ne saberem. Zanimljivo je još i to da ljeti mislim kako mi puno više odgovara zima, i da baš volim zimu, a zimi mislim kako mi puno više odgovara ljeto i da baš volim ljeto. Evo, sad nekako baš vilim zimu. Ne znam što mi je. Nikako da se odlučim :).

VL
ZG
zorbas.grk
17:10 19.07.2015.

igi gosp. Bandić nikad do sada nije bio kadrovik MUPa nekaj se tebi od vrućine pošemerilo, a da je dao ostavku i da ga je mjenala Pavićka znamo, kod Šipuša koji je ulovio zadnji vlak za Yumu...predstoji herojska borba beskičmenjaka

VL
DU
11:54 21.07.2015.

@zorbas.grk ------------------ Preporučujem ti da odeš u Kinu pa vlakom od Pekinga do Šangaja. Možda nešto i naučiš!

VL
DU
18:05 19.07.2015.

Vjerujem da su se promijenile klimatske karakteristike područja Hrvatske koje je bilo označeno kontinentalnom, planinskom i mediteranskom klimom. ... Nakon dugotrajnih ataka na Zemlju i njezin omotač (sjetimo se samo eksperimentalnih atomskih eksplozija na tlu, u vodi i unutražnjosti zemljine površine, djelovanje raznih plinova na zemljinu atmosferu i tzv. ozonskih rupa i svega onoga što još ne znamo) moralo je doći do ovakvih promjena koje danas osjećamo u previsokim temperaturama ljeti, padanju raznih padalina u "nenormalno" doba, ne postojanju postepenih prijelaza u godišnja doba itd. ... Jesu li baš rashladni uređaji krivi ne znam, možda i jesu budući da oslobađaju tolinu da bi proizveli željeni rashlađeni zrak, ali tu je industrija koja zagađuje atmosferu i zagrijava je i razna drga zagađenja koja možda ne dozvoljavaju da se atmosfera obnavlja i adekvatno zaštiti Zemlju. ... Tijelo se brani od vrućine znojenjem no nisam siguran da mu pomažemo raznim priručnim sredstvima.

VL
ZG
zorbas.grk
12:06 21.07.2015.

coriolan...preporučaš mi malo prejeftini čaj...meni je dobar bilo koji čaj voćni,crni,indijski ili zeleni iz mojih šalica za čaj sa ručkom u mojoj domačoj atmosferi pod sjenicom može sa malo limunova soka a može i sa malo mlijeka,..naravno topao za vrućine ja sam ti prizemljen tip ,skroman a ne visokog napuhanog nosa kao ti.,za pravi kineski način ili japanski način treba imati i originalnu atmosferu ...nama je ipak blizi i jednostavniji engleski način ispianja čaja pod mojomvrtnom sjenicom uz kakav čajni kolačić

VL
ZG
zorbas.grk
12:10 21.07.2015.

corolijan...sa klimom treba znati baratati ,treba se modernizirati a ne ziviti kao panj sa pono mahovine

VL
DU
12:16 21.07.2015.

@zorbas.grk ------------------------ Nisam ja to izmislio, dokazano je, a Kinezi to dobro znaju, i ne samo oni od istočnih naroda, da je zeleni čaj upravo idealan za vruće ljetne dane. Ljudi koji oduvijek žive u klimatskim uvjetima kakve mi sada proživljamo znaju što i kako. A zeleni čaj i nije baš prejeftin, zavisno koju vrstu kupuješ, i gdje. Ali pravi znalci znaju koji i gdje. Sigurno da ti ovi jeftini, mljeveni i prerađeni u vrećicama neće pomoći.

VL
ZG
zorbas.grk
12:25 21.07.2015.

corolijan,,znam 1/2kg i više od 30 eura.,.ne trudi se

VL
ZG
zorbas.grk
12:36 21.07.2015.

Uvjeren sam da bi gdji Ružici više odgovarala jedna čaša fine rashladjene sanngrije,..pio sam ju baš ljeti na Majorci...super je,...no bit će dobra barem meni , danas ,rashladjena lubenicam čija je polovica teška 8 kg , prava neretvanska,.i to očišćenaa i narezana na kockice u plastčne posude sa poklopcem predvidjene za frižider...vilica u ručice i mar po lubenici.Ispiranje bubrega je vrlo zdravo.!!!

VL
ciglerru
12:45 21.07.2015.

Zorbas. grk, sangrija dobro zvući umjesto cijelog obroka, ali zadovoljit ću se običnim laganim, laganim gemištom

VL
ZG
zorbas.grk
16:44 19.07.2015.

igi kaj si otvoril oblačić od 11:36 pa te popiškio a ti se mam poveselio da je počela padati kišica ?! :-) :-)

VL
LI
livoguza2
16:10 19.07.2015.

"livoguza2 Nadajmo se samo da policajci koji su radili svoj posao i kaznili ministra nece dobiti otkaz kao u slucaju gradonacelnika Bandica."_____________Igi125! Dobili bi otkaz da KUKUrikavcima svaki čovjek nije nuždan za istraživanje Ostojićeve slike u magli u kojoj se i javnost poziva da prepozna "izgrednike" koji s kukastim križem ne moraju imati veze i da pripaze kako "šatoraši" ne bi izlazili iz crkve sv. Marka i uznemirili ministre dok lumpuju po privatnim zabavama. A treba osiguravati i Lalovca da mu tkogod ne naškodi. Srećom, Mirelu Holy ne treba osiguravati jer nitko prstom ne će mrdnuti ako joj koji terorist zategne žicu oko vrata. Baš je lijepo kad milicija, pardon policija, trenira strogoću. U predizborne svrhe. Lp.

VL
LI
livoguza2
09:39 22.07.2015.

" Onda se u eter javio netko iz inspekcije rada pa vele da po zakonu poslodavac mora radnicima koji rade na terenu osigurati vodu, šatore ili neke druge objekte gdje ce se radnici moci ohladiti..."_________________Postavili bi poslodavci šatore, ali ne smiju od Vlade, tebe i Robinzona. I radnike biste proglasili antivladinim šatorašima. Lp.

VL
ZG
zorbas.grk
16:47 19.07.2015.

igi sve i da hoću nemrem pisati tak pametno ko ti....ti si lumen šteta što ti nedaju mogućnost za napredovanje na poslu

VL
LI
livoguza2
17:21 21.07.2015.

"Samo dva naslova iz Večernjaka posljednjih dana: "U ovoj hrvatskoj županiji (Međimurskoj, op.rc) produktivniji su od Nijemaca"_________________Ciglerru! To je to o čemu ja mudro zborim. Ne bi Međimurci bili produktivniji čak i od poslovično radišnih i discipliniranih, i štedljivih, Njemaca da provode Coriolanovu kuru. Tko bi njegovao cvijeće i okućnice mokar omotan u bijele plahte i s čašom mlakog (Isus nas uči da je mlako bljutavo i da se ispljune) zelenog čaja na usnama? Bravo Međimurci! Volim Vas ja i Predsjednica. Ne zamjerite joj što ne hita vama, nego ugroženim Hrvatima u BiH. Doći će ona i vama da drugima prenese vaša iskustva. Ima vas rad. I ne dajte da vas Coriolan s njom zavadi! Lp.

VL
ZG
zorbas.grk
10:22 19.07.2015.

igi ti je kabina klimatizirana ? ako nije na Hreliću je svojevremeno bilo malih ventilatorčića koje si mogao zaljepiti vakomom na šofer šajbu i narihtati si smjer puhanja u lijevi , desni obraz a i u čelo

VL
LI
livoguza2
16:00 21.07.2015.

Vito! Ne izlagaj se previše suncu. Škodi ti koži i lubanji. Doduše, meningitis dobiti ne možeš. Dio moga komentara koji si uspio i napao drekom iz svojih usta, svjedoči da Predsjednica, dugo vremena optuživana za nepoštivanje institucija, poštuje institucije i moli ih da PROVJERE je li istina ono što je čula radeći u svomu Uredu na terenu (eto je napustila raskoš Pantovčaka) i da postupe u skladu sa svojim ovlastima. Nisam siguran da će navedena gospoda mrdnuti prstom, mada Predsjednica, izabrana izravno od naroda govori u ime toga naroda. Ni ona ni narod nisu opterećeni tko je i kada što nečasno uradila, nego ih zanima da se ono ružno popravi i idemo dalje. Ali ne sanaderovski. Da i dalje ne bauljaš po bespućima ovoga bloga, predlažem ti Coriolanovu kuru. Lp.

VL
ZG
zorbas.grk
08:50 22.07.2015.

Vrućine imaju i neke dobre strane pogotovo kad gotovo i nema kiše...nametnika na bilju nema , životinjice su gotovo pa sigurne da ih neće krpelji hapiti...trgovci zaradjuju na kremicama sa zaštitnim faktorima...više.se pije tekućine od bezalkoholnih pića pa do vina i pive...više se troši struje.,možda nam gospodarstvo krene, lani je bilo kišovito struje se malo trošilo pa nam je sve bilo u minusu...kao da smo u kamenom dobu,.Grčić bu sretan !! A zamislite kako će tek porasti turistički rezultati spec u Zagrebu 4.8 Zagreb će doživiti turistički bum...mimohod će privući namtisuće domaćih i stranih turista,..vito ima rezervirano mjesto u vip loži !!! šapnuli su mi .

VL
ZG
zorbas.grk
16:58 19.07.2015.

Cigleru još nešto iskustveno...jeste li ikada poželjeli imati lepezu za vruće dane?,,,neznam kako je sada ali do prošle godine bilo je umijeće u Zagebu nabaviti lepezu i gle čuda na jednom forumu kupio sam informaciju ...kineski dućan ugao Ozaljske i Selske...lepeza svih veličina i vrlo prihvatljivih cijena...tako da je lepeza kupljena na Majorci kao suvenir završila kao ukras na zidu a kinezom se rashlađujemo :-)

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.