Naslovnica

Britanac liječnik s "Paucima" na Južnom bojištu

“U Hrvatskoj je nedostajalo liječnika i na pitanje jesam li spreman doći, odlučio sam. U veljači 1992. stigao sam u Split, pridodan sam legendarnoj 4. gardijskoj, dobio odoru i oružje, a onda je sve teklo brzo” , rekao je Parry.
19. veljače 2021. u 14:59 0 komentara 344 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Britanac dr. Martin G. Parry bio je liječnik, anesteziolog u jednoj londonskoj bolnici. Posao je dijelio s kolegom Nijemcem čiji je otac bio porijeklom iz Splita. Zajedno su sudjelovali u dopremi humanitarne pomoći Hrvatskoj u tim prvim ratnim danima. Kolega je ubrzo otišao i prijavio se u 4. gardijsku brigadu. No, vrlo brzo ponovno su u kontaktu. “U Hrvatskoj je nedostajalo liječnika i na pitanje jesam li spreman doći, odlučio sam. U veljači 1992. stigao sam u Split, pridodan sam legendarnoj 4. gardijskoj, dobio odoru i oružje, a onda je sve teklo brzo” , rekao je Parry.

 S “Paucima” kreće u prve ratne zadaće na Južnom bojištu.

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

DOMOVINSKI RAT Bugarin Stojan Gogov iz 5. gardijske brigade HV-a u zaleđu Novigrada 1993. DOMOVINSKI RAT Nijemac Peter bio je ranjen u borbama za Širince DOMOVINSKI RAT Korzikanac Jacques Nicolai u operaciji "Miljevci"
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.