Naslovnica

Bugarin Stojan Gogov iz 5. gardijske brigade HV-a u zaleđu Novigrada 1993.

Uz mnogo žrtava i dugotrajne borbe koje su se protegnule tijekom cijele 1993. godine, područja oslobođena u operaciji "Maslenica" ipak su obranjena, što je bio jasan smjerokaz za obje zaraćene strane kako će okončati velikosrpska agresija na teritoriju Republike Hrvatske.
16. veljače 2021. u 11:33 0 komentara 358 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Bugarin Stojan Gogov (drži snajper) sa suborcima iz 5. gardijske brigade Hrvatske vojske snimljen u trenucima odmora u zaleđu Novigrada, nakon što su utihnule teške obrambene bitke na tome području.

DOMOVINSKI RAT Nijemac Peter bio je ranjen u borbama za Širince

Naime, dana 10. veljače 1993., zbog jačine srpskog protunapada, u namjeri da povrate područja koje su hrvatske snage oslobodile u operaciji "Maslenica", ustrojena je Taktička grupa 5. gardijske brigade HV-a, koja je noću prebačena autobusima do Lučkog, a potom helikopterima u zadarsko zaleđe, gdje su njezini pripadnici izravno uvedeni u borbu na potezu Kašić - Novigrad, gdje su već ogorčene borbe vodili pripadnici taktičkih grupa 2. i 3. gardijske brigade HV-a. Uz mnogo žrtava i dugotrajne borbe koje su se protegnule tijekom cijele 1993. godine, područja oslobođena u operaciji "Maslenica" ipak su obranjena, što je bio jasan smjerokaz za obje zaraćene strane kako će okončati velikosrpska agresija na teritoriju Republike Hrvatske.

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

DOMOVINSKI RAT Korzikanac Jacques Nicolai u operaciji "Miljevci" DOMOVINSKI RAT Francuz autostopiranjem krenuo braniti Hrvatsku GODIŠNJICA Operacija Peruća spriječila katastrofu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.