Naslovnica

Nijemac Peter bio je ranjen u borbama za Širince

Borbe za Širince bile su iznimno teške, i donijele su nemale gubitke i ranjavanja hrvatskoj strani.
08. veljače 2021. u 12:34 0 komentara 358 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Nijemac Peter, pripadnik 121. novogradiške brigade HV-a, snimljen nakon što su početkom siječnja 1992. napokon oslobođeni Širinci, u sklopu oslobodilačke operacije "Orkan 91". Peter se fotografirao u blatu, pored tenka koji je osiguravao učvrščivanje obrane tog područja od mogućeg protunapada.

Borbe za Širince bile su iznimno teške, i donijele su nemale gubitke i ranjavanja hrvatskoj strani. Na žalost, i Nijemac Peter bio je ranjen u borbama za Širince. Nastradao je od odskočne mine PROM 1, i zapravo je imao mnogo sreće što nije ostao trajni invalid. Naravno, Peter se nastavio boriti za slobodu Hrvatske kao pripadnik HV-a i HVO-a, a danas živi u Hrvatskoj i priča naš jezik mnogo bolje od mnogih koji su ovdje rođeni. Hvala mu!

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

IZ NOVOG BROJA Donacija Kliškić u Muzeju Domovinskoga rata u Splitu IZ NOVOG BROJA Škot Martin - ratni i poratni vojnički put Martina Cruickshanka IZ "VOJNOPOVIJESNOG VREMEPLOVA" Operacija Strijela (Papuk)
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.