NAPETOSTI

Britanija će biti spremna za rat protiv Rusije!

Rat
Foto: Wikimedia CC
02.11.2016.
u 21:09

"NATO se budi zbog rastuće ruske agresije te njihova vođe Vladimira Putina", dodao je

"Britanske oružane snage bit će spremne za 'rat svih ratova' protiv Rusije", izjavio je tajnik britanskog Ministarstva obrane sir Michael Fallon, piše Dailystar.

"NATO se budi zbog rastuće ruske agresije te njihova vođe Vladimira Putina", dodao je. Objava je stigla u medije nakon što je admiral Lord Alan West upozorio Daily Star Online da dolazi rat, a Britanija nije spremna.

Fallon je dao izjavu za medije dva tjedna nakon što su Putinovi ratni brodovi prošli blizu stijena Dovera te samo tri dana nakon što su otkrivene tri ruske podmornice blizu britanske obale. Obećao je Ujedinjenom Kraljevstvu i NATO-u kako će biti spreman za suočavanje s Rusijom u vrijeme dok odnosi između Zapada i Rusije propadaju. Stručnjaci su upozorili kako su odnosi između Istoka i Zapada opasno loši te je stanje opasnije nego tijekom Hladnog rata.

"Vidjeli smo puno snažniju rusku agresiju ove godine, pogotovo što se tiče zrakoplovstva dugog dometa, podmorničke aktivnosti te borbene grupe nosača aviona koja je prošla blizu naše obale", izjavio je za Odbor za obranu. Sir Michael Fallon upitan je hoće li Britanija imati kapacitete za rat protiv Rusije 2018. ili 2019. godine. "Da, morali bismo ubrzati tempo ako dođe do takve situacije, koju ne predviđam", dodao je. "I, naravno, ne bismo se sami borili; borili bismo se na strani NATO-a".

NATO je prošlog tjedna objavio da šalje najveći broj vojnika i borbene opreme prema Istočnoj Europi još od Hladnog rata. Najmanje 800 vojnika poslano je u Estoniju zbog strahova da bi Putin htio pripojiti dio Baltika.

>>Rusija otkrila slike nove rakete "Sotona 2" koja može uništiti Francusku ili Teksas!

>>Svijet ulazi u opasnije stanje nego za vrijeme Hladnog rata

Ključne riječi

Komentara 49

MI
m.ivanisevic2
09:09 03.11.2016.

Bitno da nikada nismo vidjeli Britansku agresiju, od Indije preko Falklanda do Libije i Iraka. Kako vas nije sramota prenositi izjave ovog čovjeka?

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
09:21 03.11.2016.

Ma koja ruska agresija? Koga su Rusi do sada napali? Ajmo malo vidjeti. Rusi podupiru ljude na istoku Ukrajine koji su rekli da više ne žele živjeti u Ukrajini nakon državnog udara. Ljudi sa Krima su odbili biti u Ukrajini i pripojili su se Rusiji. Kad se Kosovo odcjepljivalo od Srbije onda je za zapad to bio demokratski izraz volje kosovskog naroda, a kad to isto pravo iskoristi netko drugi onda je to agresija. Ajmo sada vidjeti tko je vršio agresiju na druge države: Vijetnam, Grenada, Kuba, Irak 1, Srbija, Libija, Afganistan, Vojni udar u Egiptu, Sirija, Irak 2... I onda Rusija provodi agresiju!!! Ako NATO napadne Rusiju (obratno sigurno neće biti) mogao bi se jako iznenaditi kad vide koliko članuca saveza neće željeti sudjelovati u tome.

KO
korisniksb
11:11 03.11.2016.

Sa čime to misli ta VELIKA BRITANIJA ratovati???pa prošlo je odavna njeno veliko ime i gdje sunce nikada ne zalazi.Sami sebi više nemogu pomoči,a kamoli da negdje još ratuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije