Naslovnica

Donacija Kliškić u Muzeju Domovinskoga rata u Splitu

Prvi donator Muzeja Domovinskoga rata u Splitu bio je Ratomir Kliškić, operni prvak HNK u Splitu i otac heroja Domovinskoga rata, pokojnoga pukovnika Gorana Kliškića.
22. prosinca 2020. u 09:46 0 komentara 419 prikaza
Foto: Matej Gabrilo

Nakon što je u rujnu 2015. godine pokrenut proces osnivanja Muzeja Domovinskoga rata u Splitu, u studenome iste godine i službeno je započeo rad na prikupljanju muzejske građe i njezinoj obradi po pravilima muzeološke struke.

IZ NOVOG BROJA Muzej Domovinskoga rata u Splitu

Građa Muzeja Domovinskoga rata u Splitu prikuplja se isključivo donacijama, a čine je svi predmeti iz razdoblja Domovinskoga rata, bilo da se radi o predmetima izravno povezanima s borbama u Domovinskome ratu, poput oružja ili vojnih odora, ili predmeta koji svjedoče o svakodnevnome životu tih godina, poput glazbe ili literature. Prvi donator Muzeja Domovinskoga rata u Splitu bio je gospodin Ratomir Kliškić, operni prvak Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu i otac heroja Domovinskoga rata, pokojnoga pukovnika Gorana Kliškića. Gospodin Kliškić Muzeju je velikodušno ustupio predmete koje je njegov sin koristio u Domovinskome ratu, među kojima su hladno i vatreno oružje, dijelovi vojnih uniformi, odlikovanja, fotografije te osobni predmeti.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. prosinca 2020. 

NIF NAJAVA Otvaranje NATO - Industrijskog foruma u Splitu IZ NOVOG BROJA Škot Martin - časnik britanske vojske kao strani dobrovoljac u obrani Hrvatske OPERACIJA MILJEVCI - Treći dio Završetak operacije "Miljevci"
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.