VOJNA TEHNOLOGIJA

General Motors otkrio novi kamion američke vojske koji će voziti na vodik

Chevrolet Colorado
Foto: uncrate.com
1/2
10.10.2016.
u 15:03

Chevrolet Colorado ZH2 je prenamijenjen za korištenje na ekstremnom terenu.

Američka tvrtka General Motors otkrila je novi kamion koji će voziti na vodik te će ga koristiti američka vojska u područjima gdje nema električne struje i goriva, piše AOL.

Chevrolet Colorado ZH2 je prenamijenjen za korištenje na ekstremnom terenu. Izgrađen je na srednje velikoj šasiji kamioneta, visine je oko 190 centimetara te je širok više od 215 centimetara. Ojačan je iznutra i izvana te vozi na gumama promjera 90 centimetara.

Američka će vojska testirati kamion u ekstremnim uvjetima sljedeće godine te će odlučiti hoće li nova vozila na vodik biti korisna u vojnim izazovima. Kamion će se testirati po nekoliko mjerila; korisnost u 'tihom' izviđanju, smanjenje zvučnog i toplinskog otiska, okretni moment putem električnog pogona, trošak goriva koristeći vodeni poluproizvod tijekom zadataka.

>>Od političke nesposobnosti preko krize do oblikovatelja strateške okoline: Strategija sigurnosti Europske unije

>>Impresivno prinudno slijetanje helikoptera Chinook CH 47-D

Komentara 2

Avatar Dork
Dork
12:41 11.10.2016.

Ovo vozilo nije i nikada neće biti kamion. Možda 'kamionet'?

LA
lacika66
23:25 10.10.2016.

Ja mislio na trenutak , da je to vozilo iza šlo iz nekog salona automobila :) !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije