Naslovnica

Hrvat iz Švedske Mate Ćapin u eliti HV-a

Srpske snage pobjegle su, a između ostalog ostavile su i oklopnjak.
23. veljače 2021. u 11:19 0 komentara 398 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

U obranu hrvatske slobode pristigli su i strani državljani, koje iako ne možemo tretirati kao strane dragovoljce, ipak jesu "stranci" jer rođeni su u stranim državama i došli su dragovoljno braniti domovine njihovih očeva i djedova. Zato posebno hvala onima koji su došli, a to nikako nisu trebali. Jedan od pristiglih Hrvata, rođen u Švedskoj, bio je i Mate Ćapin, pripadnik IDS-a GSHV-a, kasnije i elitne postrojbe SPGS HV-a bojne Zrinski/Zdruga. Fotografija je snimljena kod naselja Cim u kasno proljeće 1992., nakon što je slomljena dugotrajna opsada i srpski agresor je potjeran iz Mostara. Desno je hrvatski Šveđanin Mate Ćapin, a lijevo suborac iz IDS-a Dario Milanović. Srpske snage pobjegle su, a između ostalog ostavile su i oklopnjak. U znak zahvale, jer s tog područja u borbu se uključio veliki broj dragovoljaca, tenku je dan naziv naselja Cim.

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

DOMOVINSKI RAT Francuz autostopiranjem krenuo braniti Hrvatsku GODIŠNJICA Operacija Peruća spriječila katastrofu GODIŠNJICA Operacija Maslenica
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.