Naslovnica

Inženjerijski daljinar

Upotrebljava se za brza mjerenja određenih objekata na udaljenostima od 30 do 1000 metara. Posebno je uporabljiv na nepristupačnim zemljištima
26. svibnja 2017. u 13:06 0 komentara 523 prikaza

U mnoštvu predmeta koji se nalaze u zbirkama muzeja uz oružje koje svima upada u oči i većini je „najzanimljivije“, kako odraslima, tako posebno djeci, mnoge stvari prolaze nezapaženo. Tako ćemo se ovom prilikom posvetiti naoko nezanimljivom uređaju, a opet jako bitnom u svakodnevnom radu u inženjeriji. Osim u inženjeriji bitan je i ljudima koji se kreću u prirodi. Riječ je o inženjerijskom daljinaru.

ODGOVOR SJ. KOREJI Američka vojska prikazala novi špijunski dron

Danas je, naravno, ovaj primjerak zastario, iako je još uvijek upotrebljiv. Navedeni daljinar nosi oznaku DI („daljinar inženjerijski“). Upotrebljava se za brza mjerenja određenih objekata na udaljenostima od 30 do 1000 metara. Posebno dolazi do izražaja na nepristupačnim zemljištima. Komplet se sastoji od platnene tvrde kutije, daljinomjera, filtra, ključa za rektifikaciju i krpe za čišćenje.

ŠPANJOLSKI RAT Bombardiranje Guernice

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.