MUZEJ

Inženjerijski daljinar

Davor Purić
26.05.2017.
u 13:06

Upotrebljava se za brza mjerenja određenih objekata na udaljenostima od 30 do 1000 metara. Posebno je uporabljiv na nepristupačnim zemljištima

U mnoštvu predmeta koji se nalaze u zbirkama muzeja uz oružje koje svima upada u oči i većini je „najzanimljivije“, kako odraslima, tako posebno djeci, mnoge stvari prolaze nezapaženo. Tako ćemo se ovom prilikom posvetiti naoko nezanimljivom uređaju, a opet jako bitnom u svakodnevnom radu u inženjeriji. Osim u inženjeriji bitan je i ljudima koji se kreću u prirodi. Riječ je o inženjerijskom daljinaru.

Danas je, naravno, ovaj primjerak zastario, iako je još uvijek upotrebljiv. Navedeni daljinar nosi oznaku DI („daljinar inženjerijski“). Upotrebljava se za brza mjerenja određenih objekata na udaljenostima od 30 do 1000 metara. Posebno dolazi do izražaja na nepristupačnim zemljištima. Komplet se sastoji od platnene tvrde kutije, daljinomjera, filtra, ključa za rektifikaciju i krpe za čišćenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije