AKTUALNO

Iranski čamci blokirali koalicijske brodove

Rat
Foto: Deven B. King/U.S. Navy/Handout
07.03.2017.
u 14:04

Američki dužnosnici izjavili su da su američke posade pokušale kontaktirati iranske posade, ali nisu dobili odgovor.

Američki visoki dužnosnik izjavio je za Reuters kako je nekoliko brzih iranskih napadnih čamaca, točnije iz Iranske islamske revolucionarne garde, došlo blizu brodu američke mornarice u Hormuškom prolazu. Natjerali su ga da promijeni pravac, piše RFEL

Dužnosnik, koji je htio ostati anoniman, izjavio je da su iranski čamci 4. ožujka bili udaljeni samo 600 metara od broda američke mornarice - "USS Invincible". USS Invincible bio je okružen s tri broda britanske Kraljevske mornarice, te su sva četiri broda u formaciji morali promijeniti svoj kurs.

Američki dužnosnici izjavili su da su američke posade pokušale kontaktirati iranske posade, ali nisu dobile odgovor.

Dužnosnik je objavio kako je interakcija bila krajnje nesigurna i neprofesionalna.

USS Invincible je brod klase "Stalwart" koji je namijenjen za praćenje. Opremljen je antenama i elektronikom kako bi pratio lansiranje projektila.

>>Rusija će prodati Iranu vojnu opremu u vrijednosti od milijardu dolara!

>>Iran gradi nosač zrakoplova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije