IZNAD GOLANSKE VISORAVNI

Izrael srušio sirijsku bespilotnu letjelicu

Davidova praćka
Foto: Wikimedia CC
28.04.2017.
u 11:47

Dan prije rušenja zrakoplova, Izrael je pokrenuo i zračni napad na Hezbollah blizu međunarodnog aerodroma u Damasku.

Jučer je izraelski sustav protuzračne obrane Patriot srušio bespilotnu letjelicu iznad Golanske visoravni, objavilo je Izraelsko ministarstvo obrane.

Dan prije rušenja zrakoplova, Izrael je pokrenuo i zračni napad na Hezbollah blizu međunarodnog aerodroma u Damasku. Udar je pogodio oružje i zalihe koje su netom prije stigle iz Irana za libanonsku terorističku grupu koja se bori na strani sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada. Izrael nije potvrdio zračni napad, međutim, Izrael nikada ne potvrđuje zračne napada u Siriji, piše Daily Caller.

Penetracija sirijskog zrakoplova u Izraelu može pokrenuti još jednu vojnu intervenciju od strane Izraela. Kada je Sirija lansirana raketu protuzračne obrane prema Izraelu krajem ožujka, izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman izjavio je za izraelske medije: "Sljedeći puta kada Sirijci budu koristili svoje sustave protuzračne obrane, uništit ćemo ih bez ikakvog oklijevanja".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu također je u ožujku izjavio: "Kada identificiramo transportiranje naprednog naoružanja prema Hezbollahu te budemo posjedovali ispravne informacije naših obavještajnih službi, reagirat ćemo kako bi se preveniralo korištenje takvog oružja".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije