KLASA DUPIN

Izrael: "Trebamo odmah tri nove njemačke podmornice"

Foto: Wikimedia CC
20.04.2017.
u 16:36

Netanyahu je prvotno ugovorio posao od 1.3 milijardi dolara s Njemačkom da se kupe tri plovila, a to je bilo suprotno mišljenju tadašnjeg ministra obrane Moshea Ya'alona koji je ubrzo nakon toga smijenjen.

Izraelska mornarica izjavila je kako sada treba još tri nuklearne podmornice i to što prije. U političkom zaokretu od 180 stupnjeva, viši dužnosnik izjavio je da Izrael treba hitno kupiti tri nove njemačke podmornice "Dupin AIP"; zanimljivo je da su u studenome izlazile kontradiktorne izjave mornaričkog zapovjednika koji je izjavio da se Izrael fokusira na podmornice nove generacije, piše IsraelTimes.

Netanyahu je prvotno ugovorio posao od 1.3 milijardi dolara s Njemačkom da se kupe tri plovila, a to je bilo suprotno mišljenju tadašnjeg ministra obrane Moshea Ya'alona koji je ubrzo nakon toga smijenjen. Od tada, izraelska policija istražuje je li Netanyahu pogodovao tvrtki ThyssenKrupp u vrlo brzim pregovorima. Policija također istražuje povezanost Netanyahovog ureda i brodogradilišta u Kielu. Netanyahov nećak i osobni odvjetnik David Shimrom također predstavlja i Mickyja Ganora, umirovljenog izraelskog časnika i suradnika TK-a.

Netanyahov službeni odvjetnik Yitzhak Molcho koji pregovara sa stranim vladama u ime Izraela, navodno je razgovarao o ugovor sa Shimromom.

U razgovoru za Defence News, časnik je izjavio: "Točno znamo što želimo. To su zapravo podmornice klase "Dupin AIP" koje imaju potencijal za razvoj s novim materijalima i boljim sonarom".

Izraelske postojeće podmornice klase "Dupin" imaju operativni vijek od 30 godina što znači da će starije podmornice zastarjeti oko 2027. godine.

>>Najveći ratni brod svih vremena započeo s testiranjem na moru!

>>Tajvan počinje graditi podmornice

Komentara 25

RA
rankovic
18:06 20.04.2017.

pa da, Izraelu naoružanja kolk hočeš, u bjeloj kuči sjedi izraelski zete, može početi sirenje izraela do adena

Avatar abcd
abcd
18:57 20.04.2017.

Treba im da bi pojacali svoje teroristicke aktivnosti.

TR
trakojanski
01:29 21.04.2017.

cim su videli da rusija trupe salje ka koreji, odmah izrael trazi 3 nove podmornice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije