Naslovnica

Izrael: "Trebamo odmah tri nove njemačke podmornice"

Netanyahu je prvotno ugovorio posao od 1.3 milijardi dolara s Njemačkom da se kupe tri plovila, a to je bilo suprotno mišljenju tadašnjeg ministra obrane Moshea Ya'alona koji je ubrzo nakon toga smijenjen.
Objava 20. travnja 2017. 25 komentara 9360 prikaza
Dupin AIP

Izraelska mornarica izjavila je kako sada treba još tri nuklearne podmornice i to što prije. U političkom zaokretu od 180 stupnjeva, viši dužnosnik izjavio je da Izrael treba hitno kupiti tri nove njemačke podmornice "Dupin AIP"; zanimljivo je da su u studenome izlazile kontradiktorne izjave mornaričkog zapovjednika koji je izjavio da se Izrael fokusira na podmornice nove generacije, piše IsraelTimes.

Netanyahu je prvotno ugovorio posao od 1.3 milijardi dolara s Njemačkom da se kupe tri plovila, a to je bilo suprotno mišljenju tadašnjeg ministra obrane Moshea Ya'alona koji je ubrzo nakon toga smijenjen. Od tada, izraelska policija istražuje je li Netanyahu pogodovao tvrtki ThyssenKrupp u vrlo brzim pregovorima. Policija također istražuje povezanost Netanyahovog ureda i brodogradilišta u Kielu. Netanyahov nećak i osobni odvjetnik David Shimrom također predstavlja i Mickyja Ganora, umirovljenog izraelskog časnika i suradnika TK-a.

Netanyahov službeni odvjetnik Yitzhak Molcho koji pregovara sa stranim vladama u ime Izraela, navodno je razgovarao o ugovor sa Shimromom.

U razgovoru za Defence News, časnik je izjavio: "Točno znamo što želimo. To su zapravo podmornice klase "Dupin AIP" koje imaju potencijal za razvoj s novim materijalima i boljim sonarom".

Izraelske postojeće podmornice klase "Dupin" imaju operativni vijek od 30 godina što znači da će starije podmornice zastarjeti oko 2027. godine.

>>Najveći ratni brod svih vremena započeo s testiranjem na moru!

>>Tajvan počinje graditi podmornice

Elipso

 • rankovic:

  pa da, Izraelu naoružanja kolk hočeš, u bjeloj kuči sjedi izraelski zete, može početi sirenje izraela do adena

 • Avatar anja alavanja
  abcd:

  Treba im da bi pojacali svoje teroristicke aktivnosti.

 • trakojanski:

  cim su videli da rusija trupe salje ka koreji, odmah izrael trazi 3 nove podmornice

Message