Naslovnica

Izrael: "Trebamo odmah tri nove njemačke podmornice"

Netanyahu je prvotno ugovorio posao od 1.3 milijardi dolara s Njemačkom da se kupe tri plovila, a to je bilo suprotno mišljenju tadašnjeg ministra obrane Moshea Ya'alona koji je ubrzo nakon toga smijenjen.
20. travnja 2017. u 16:36 25 komentara 9932 prikaza
Dupin AIP
Foto: Wikimedia CC

Izraelska mornarica izjavila je kako sada treba još tri nuklearne podmornice i to što prije. U političkom zaokretu od 180 stupnjeva, viši dužnosnik izjavio je da Izrael treba hitno kupiti tri nove njemačke podmornice "Dupin AIP"; zanimljivo je da su u studenome izlazile kontradiktorne izjave mornaričkog zapovjednika koji je izjavio da se Izrael fokusira na podmornice nove generacije, piše IsraelTimes.

Netanyahu je prvotno ugovorio posao od 1.3 milijardi dolara s Njemačkom da se kupe tri plovila, a to je bilo suprotno mišljenju tadašnjeg ministra obrane Moshea Ya'alona koji je ubrzo nakon toga smijenjen. Od tada, izraelska policija istražuje je li Netanyahu pogodovao tvrtki ThyssenKrupp u vrlo brzim pregovorima. Policija također istražuje povezanost Netanyahovog ureda i brodogradilišta u Kielu. Netanyahov nećak i osobni odvjetnik David Shimrom također predstavlja i Mickyja Ganora, umirovljenog izraelskog časnika i suradnika TK-a.

Netanyahov službeni odvjetnik Yitzhak Molcho koji pregovara sa stranim vladama u ime Izraela, navodno je razgovarao o ugovor sa Shimromom.

U razgovoru za Defence News, časnik je izjavio: "Točno znamo što želimo. To su zapravo podmornice klase "Dupin AIP" koje imaju potencijal za razvoj s novim materijalima i boljim sonarom".

Izraelske postojeće podmornice klase "Dupin" imaju operativni vijek od 30 godina što znači da će starije podmornice zastarjeti oko 2027. godine.

>>Najveći ratni brod svih vremena započeo s testiranjem na moru!

>>Tajvan počinje graditi podmornice

 • rankovic:

  pa da, Izraelu naoružanja kolk hočeš, u bjeloj kuči sjedi izraelski zete, može početi sirenje izraela do adena

 • Avatar abcd
  abcd:

  Treba im da bi pojacali svoje teroristicke aktivnosti.

 • trakojanski:

  cim su videli da rusija trupe salje ka koreji, odmah izrael trazi 3 nove podmornice