VOJNA TEHNIKA

Jedno od najgorih oružja u ratu - bacač plamena

Youtube Screenshot
15.05.2017.
u 21:18

Vojno korištenje bacača plamena se najviše temelji na napadima protiv bunkera i fortifikacija.

U video snimci možete vidjeti korištenje jednog od najgorih oružja na svijetu, piše WHO.

Što je bacač plamena? Bacač plamena je klasificiran kao vatreno oružje koje kontrolirano projecira vatru u dugačkom luku. Bacače plamena prvi su koristili Grci još u 1. stoljeću. U suvremenom ratovanju, bacač plamena prvi su koristili Nijemci  u Prvome svjetskog rata te se još više koristio u Drugome svjetskom ratu.

Međutim, nisu svi bacači plamena isti - jedni projeciraju mlaz zapaljive tekućine dok drugi dugačak plamen od plina. Zapaljive tekućine se često koriste u vojnim bacačima plamena. Komercijalni bacači plamena koriste propan i prirodne plinove i to pod velikim pritiskom jer su općenito sigurniji.

Vojno korištenje bacača plamena se najviše temelji na napadima protiv bunkera i fortifikacija. Civili koriste bacače plamena kako bi se očistila zarasla polja, raslinje ili u poljoprivredi. Bacači plamena dolaze u različitim oblicima.

Nije zabranjen u SAD-u, s iznimkom u nekoliko država.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije