IZ NOVOG BROJA

Konačno dobra serija o Domovinskome ratu

Promo
31.03.2020.
u 07:49

Iako se prikazuje odmah nakon „Generala“, koji je ljestvicu postavio jako nisko, „Nestali“ je dobra ratna domaća serija o izgubljenoj postrojbi koja ima sjajne likove i dinamiku, no nedostaje joj dobro posložena priča.

Hrvatskoj je trebalo samo 25 godina od završetka rata da napravi poštenu seriju o Domovinskome ratu. I ne, u ovome slučaju ne mislimo na Vrdoljakova „Generala“, jer i nakon odgledane serije na HRT-u kvaliteta se nije popravila i ocjena je i dalje vrlo niska (vidi VP listopad 2019.).

Serija koja se gotovo pa prikrala i potpuno nas iznenadila je „Nestali“, nastala u koprodukciji HRT-a i Clinica studija, koja u četirima epizodama u trajanju od 50 minuta donosi priču o maloj postrojbi hrvatske vojske koja se tik prije Oluje nađe na neprijateljskome području Srpske Krajine. Dok se oko njih sprema akcija koja će odlučiti o ishodu Domovinskoga rata, ovih šest vojnika želi ispuniti svoju misiju i vratiti se živi kućama. U režiji Kristijana Milića i rađena po scenariju Joška Lokasa serija „Nestali“ nije vrh ni produkcije ni akcije te pati od nekih boljki, ali pokazatelj je da se u Hrvatskoj ipak može snimiti nešto smisleno i dobro čega se nećemo sramiti.

Serija „Nestali“ počinje fajterski oštro u prvoj epizodi i već u prvim minutama slijedi vatreni okršaj. U početnoj sceni vidimo našu postrojbu koja šutke promatra ratnoga zločinca Ljubu koji ubija zarobljenike, te uz samo par izmijenjenih riječi kreće u napad na položaj. Nakon što oslobode Gradskoga, kojemu je Ljubo pobio ostatak postrojbe, on im se pridružuje te svi zajedno nastavljaju s jednim ciljem: uhvatiti i jednom zauvijek zaustaviti Ljubu. Prka, Sikira, Nervoza, Pape i Gradski pod vodstvom Delona slijede tragove, ali želja za osvetom vodi ih preduboko u neprijateljski teritorij. Na surovome i nemilosrdnome kršu greške se ne praštaju, a svaki korak može biti posljednji te naši momci uviđaju da će povratak kući biti izuzetno težak…

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. ožujka 2020. 


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije